Galatasaray Başkanı Polat: 30 yıl önceki bu tüzük Galatasaray'a dar geliyordu

Galatasaray'da tüzük tadili amacıyla yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, yaklaşık 1,5 saat gecikmeli başladı. Başkan Adnan Polat'ın konuşmasın

Galatasaray'da tüzük tadili amacıyla yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, yaklaşık 1,5 saat gecikmeli başladı. Başkan Adnan Polat'ın konuşmasının ardından ise basına kapatıldı.

Sabah saat 10.00'da başlaması gereken Genel Kurul toplantısı, kulüpte kaydı açık bulunan 7 bin 670 üyenin yüzde 10 sayısı 767 sayısının ulaşılabilmesi için üyelerin gelmesi beklendi. Yeterli çoğunluk saat 11.30 gibi sağlanınca toplantıya geçildi.

Üyelere bir konuşma yapan Başkan Adnan Polat, tüzük tadilinin yapılmasının bir zorunluluk olduğunu belirterek, ''Bugün önemli bir gün. Gelişen dünya ve yasalar içinde bu tüzük Galatasaray'a dar geliyordu. Günün koşullarına cevap vermiyordu. Ümit ederim ki, uzun emek verilen bu tüzük, huzurunuzda kabul edilir. Bu tüzük Divan Kurulu'nun değil, yönetimin değil, tüm Galatasaraylılar'ın. Tüzük tabu olmaktan çıkmalı. İhtiyaç duyulunca da tekrar genel kurul yapabilmemiz lazım. Değişimler çok fazla ve çok hızlı oluyor. İnşallah hayırlı olur." dedi.

Öte yandan Tüzük Tadil Genel Kurul toplantısının hemen başında verilen bir önergeyle toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.