Erzin'de yaşlı çiftin okuma yazma azmi takdir topluyor

Hatay'ın Erzin İlçesinde yaşlı çiftin eğitim azmi engel tanımıyor. Okuma yazma azmi ile herkese örnek olan Seksenaltı yaşındaki Mehmet Bedel Yılmaz ve

Hatay'ın Erzin İlçesinde yaşlı çiftin eğitim azmi engel tanımıyor. Okuma yazma azmi ile herkese örnek olan Seksenaltı yaşındaki Mehmet Bedel Yılmaz ve seksen yaşındaki eşi Fatma Yılmaz eğitime olan merakları ile takdir topluyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ana – kız okuldayız kampanyası nedeni ile oturdukları Leçe bölgesine eğitim için kurulan kurs çadırına giderek okuma yazma öğrenen yaşlı çift, 'eğitimin yaşı olmaz' diyerek okuma yazma bilmeyen yaşıtlarına örnek oluyor.

İlerlemiş yaşlarına rağmen eğitime olan özlemleri ile İlçe Kaymakamı İlhan Abay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Oruz tarafından takdir edilen Mehmet Bedel Yılmaz ve eşi Fatma Yılmaz, geçmiş dönemlerde imkânsızlıklar nedeni ile eğitimden yoksun kaldıklarını belirtiyor.

Bir süre önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün birlikte başlatmış olduğu 'Ana kız okuldayız' kampanyası kapsamında, leçe bölgesinde oturan vatandaşların eğitim göreceği kurslar uzak olunca bölgeye eğitim amaçlı kurs çadırı kuruldu.

Erzin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Oruz ve Halk Eğitim Merkezi yetkililerinden Fatih Yavuz ile birlikte kurs çadırını ziyaret eden İlçe Kaymakamı İlhan Abay, devletin kendilerine verdiği imkânlar doğrultusunda vatandaşın her türlü ihtiyacı ile yakından ilgilendiklerini belirtti. Eğitimin önemine değinen Kaymakam İlhan Abay, okuma yazma oranının arttırılması amacı ile başlatılan 'Ana kız okuldayız' kampanyası doğrultusunda Leçe bölgesine kurdukları eğitim çadırı ile herkesin eğitim imkânlarından yararlanması için çalıştıklarını ifade etti. İlerleyen yaşlarına rağmen eşi Fatma Yılmaz ile birlikte kursta okuma yazma öğrenen Mehmet Bedel Yılmaz, bölgelerinde açılan kurs sayesinde okuma yazma öğrendiklerini belirterek kursun açılmasında katkısı olan tüm yetkililere teşekkür etti.