Çorum'da 2 Otomobil Çarpıştı: 1 Ölü, 5 Yaralı

Çorum'un Dodurga ilçesinde 2 otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Dodurga'nın Çatar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Osmancık'tan Dodurga'ya gitmekte olan Ali Osman B. (60) yönetimindeki 19 EV 618 plakalı otomobil, karşı istikametten gelmekte olan Ali S.'nin (53) kullandığı 19 AT 444 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Şerit ihlali sonucu meydana gelen kazada, çarpışmanın etkisiyle çevreye savrulan araçlar hurdaya döndü. 19 EV 618 plakalı aracın sürücüsü Ali Osman B. ve eşi Ayşe B. (62) ile karşı yönden gelen otomobilin sürücüsü
Ali S., araçta bulunan Necati Akgül (63) ve Sadık Ceylan (44) yaralanırken, Mehmet Çal (80) ise olay yerinde hayatını kaybetti.
Yaralılar, Dodurga ve Osmancık'tan olay yerine gelen ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılar daha sonra Çorum Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, kazada hayatını kaybeden Mehmet Çal'ın cesedi ise otopsi yapılmak için Osmancık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kazada olay yerinde hayatını kaybeden Mehmet Çal'ın Alpagut Dodurga Linyitleri Kömür Ocağı'nda çalıştığı dönemde uzun yıllar Türk İş'e bağlı Maden-iş Sendikası'nın başkanlığını yaptığı, Alpagut belde olmadan önce de köy muhtarı olduğu öğrenildi.
Kaza ile ilgili soruşturmanın ilçe jandarma ekipleri tarafından sürdürüldüğü bildirildi.