CHP'de 'sahte üyelik' iddiasıyla suç duyurusu

CHP Parti Meclisi'nde (PM) yaşanan 'sahte üyelik' iddiası yargıya taşındı. CHP üyesi Özcan Er, partiye üye olmadıkları iddiasıyla Sencer Ayata, Nihat Matkap ve Enver Ayseve...



CHP Parti Meclisi'nde (PM) yaşanan 'sahte üyelik' iddiası yargıya taşındı. CHP üyesi Özcan Er, partiye üye olmadıkları iddiasıyla Sencer Ayata, Nihat Matkap ve Enver Aysever'in PM üyeliklerinin iptali için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvurdu.

'Sahte üyelik' tartışması, eski Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu'nun, "Bu isimlerin nasıl üye olduklarını bilmiyorum." çıkışıyla başlamıştı. Eski MYK üyesi Nur Serter de CHP'ye katılmaları son birkaç günde gündeme gelen Süheyl Batum, Nihat Matkap, Sencer Ayata ve Enver Aysever gibi isimlerin CHP üyesi olması için tüzüğün 12. maddesi gereği MYK kararı alınması gerektiğini hatırlatmış, "MYK toplantısında bu isimlerin üyeliklerine ilişkin bir karar alınmadı." diye konuşmuştu. Partideki görevleri biterken imzaladıkları karar defterinde de böyle bir karar olmadığını açıklamıştı.
Özcan Er, başvuru dilekçesinde, Ayata, Matkap ve Aysever'in, 22-23 Mayıs 2010 tarihi itibarıyla CHP'ye üyeliklerinin bulunmadığını iddia ederek, partiye üye olmayan birinin PM'ye seçilmesinin CHP tüzüğü ve Siyasi Partiler Yasası'na aykırı olduğunu savundu. Kurultayı yöneten divan başkanının da partiye üye olmayanların PM'ye seçilmesine imkan verdiğini öne süren Er, dilekçe ekinde CHP Üye Kayıt ve Karar Defteri, 33. Kurultay öncesi MYK kararları, MYK tutanakları gibi belgeleri delil olarak sundu.
Bu arada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, PM üyelerini bugün toplantıya çağırdı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasıyla çalışmalarına başlayacak olan PM, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini, parti genel sekreteri ile genel saymanını seçecek. ANKARA AA

Zaman