Boğazına Maganda Kurşunu İsabet Eden Kızı Hastane Hastane Dolaştırdılar

Bursa'da okul dönüşü yolda yürürken boğazına maganda kurşunu isabet eden liseli kız, hastane hastane dolaşmasına rağmen tedavi edilemedi

Bursa'da okul dönüşü yolda yürürken boğazına maganda kurşunu isabet eden liseli kız, hastane hastane dolaşmasına rağmen tedavi edilemedi. Doktorlar ise genç kızın boğazına saplanan kurşunun herhangi bir zararının olmayacağını söyledi.
Edinilen bilgiye göre, önceki akşam eğitim gördüğü Kestel Kız Meslek Lisesi'nden evine giderken boynuna bir cisim isabet eden 11. sınıf öğrencisi Sema Yardımcı, peçeteyle kanı durduktan sonra eve geldi. Ağrının artması ve boynunun şişmesi üzerine annesi tarafından sağlık ocağına götürülen genç kız, buradaki pansumanın ardından muayene olmak için Şevket Yılmaz Hastanesi'ne gitti. Acil serviste uzun süre bekledikten ve pansuman yapıldıktan sonra ertesi güne randevu verilen genç kız, gün boyu boynundaki
kurşunla gezdi.
Yaklaşık 1 santimetrelik kurşunla ertesi gün aynı hastaneye gelen Sema Yardımcı, muayene işlemlerinin gecikmesinden sonra Bursa Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada yaklaşık 5 saat bekletilen genç kız, basın mensuplarının devreye girmesiyle acil serviste muayene edilebildi. Ancak Bursa Devlet Hastanesi'nin acil servisindeki doktorlar da Sema Yardımcı'yı Uludağ üniversitesi Hastanesi'ne sevk etti.
Kurşunun kendisini rahatsız ettiğini ve geceleri uyuyamadığını belirten Sema Yardımcı, "İlk önce iğne battı gibi bir şey hissettim. Tedavi olmak için Şevket Yılmaz Hastanesi'ne gittim. Ardından Devlet Hastanesi'ne geldim. 2 gündür kurşunla geziyorum. Kurşunu çıkarmak yerine pansuman yapıp gönderiyorlar. Bir an önce kurşunun çıkarılmasını istiyorum" dedi.
Yaralı kızın ablası Yasemin Yardımcı, kurşunun kardeşine isabet etmesinin ardından hastane hastane gezdiklerini ileri sürerek, "Şu ana kadar herhangi bir sonuç alamadım. Bir başhekim yardımcısı tarafından da azarlandım. Poliklinik poliklinik geziyoruz. Daha sonuca ulaşamadık" diye konuştu.
Devlet Hastanesi acil servisindeki muayenesinin ardınan kardeşinin Uludağ Üniversitesi'ne sevk edildiğini ifade eden Yasemin Yardımcı, bir an önce bu eziyetin bitmesini istediklerini söyledi.
İHA muhabirine açıklama yapan Devlet Hastanesi yetkilileri, genç kızın boğazına isabet eden ve kasları yırtan kurşunun acil bir operasyon gerektirmediğini, cismin sağlık açısından yaralıya zarar vermeyeceğini söyledi.