Adnan Öztürk: Tüzüğün değişmesinde katılımın daha fazla olması gerekiyordu

Galatasaray'da Adnan Polat'a karşı seçimi kaybeden başkan adaylarından Adnan Öztürk, Tüzük Tadil Genel Kurulu'nun geniş katılımlı olması gerektiğini s

Galatasaray'da Adnan Polat'a karşı seçimi kaybeden başkan adaylarından Adnan Öztürk, Tüzük Tadil Genel Kurulu'nun geniş katılımlı olması gerektiğini söyledi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılan toplantıya yeterli çoğunluk oluşması için beklenirken gazetecilere açıklamalarda bulunan Öztürk, Galatasaray'ın anayasası sayılacak tüzük tadil genel kuruluna daha da fazla katılım olarak tartışılarak yapılmasının gerektiğini vurguladı.

Yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 1,5 saat geç başlayan toplantının uzun süreceğini de belirten Öztürk, ''Galatasaray'ın anayasası 30 yıl sonra yeniden yazılırken, daha geniş katılımlı, daha önce çalışması ciddi yapılmış, daha çok kesimlerle tartışılmış bir tüzük olmasını yeğlerdim. Bence çok uzun ve tartışmalı bir tüzük tadil kongresi olacağa benziyor. Genel çalışma prensipleri açasından tartışılması gereken konular var.'' diye konuştu.

Adnan Öztürk, başkan adaylığı zamanında bu tüzüğün değişmesi gerektiğini ifade ederek, "Şu anda bu konuda çalışmalar yapıldı. Keşke daha büyük katılımlar olsaydı. Galatasaray'a yakışan tüzüğün süratli bir şekilde yapılması gerekiyordu. Başkanın seçim süresinin 2 yıldan üç yıla çıkarılması normal." dedi.