Olmuksa İngiliz Ds Smıth Grubu'nun Türkiye Operasyonlarını Satın Alıyor

Olmuksa, dünyanın önde gelen oluklu mukavva üreticilerinden İngiliz DS Smith Grubu'nun Türkiye operasyonlarını yürüten Çopikas'ı 5,5 milyon Euro bedel ile satın almak üzere anlaşma imzaladı.

Olmuksa'dan yapılan açıklamaya göre hisse alım işlemi yasal sürecin sonuçlanmasının ardından gerçekleşecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, Sabancı Topluluğu olarak sürdürülebilirliğe inandıklarını belirterek, "Olmuksa da gerek operasyonlarımız, gerekse de toplumsal duyarlılık çalışmalarıyla bu felsefeyi en iyi yansıtan şirketlerimizden biridir. Olmuksa, topluluğumuzun değer oluşturma felsefesi ve Sabancı Holding'in bu alana duyduğu güvene paralel olarak sektörde
büyümesini sürdürecektir" ifadelerini kullandı.
Olmuksa Genel Müdürü Tuğrul Arıkan'ın verdiği bilgiye göre Çorlu ve Çorum'da yerleşik 2 kutu fabrikası, 1 kağıt üretim tesisi ile 200'ü aşkın çalışan Olmuksa bünyesine katılacak. Bu tesisler Olmuksa'nın Türkiye'deki coğrafi servis noktalarını tamamlayacak ve Olmuksa'nın mevcut kapasitesini artıracak. Arıkan satın alma ile birlikte mevcut bünyeye katılacak olan deneyimli insan kaynaklarının da Olmuksa'nın gelişimine önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.
(SB-SB-E)