Türk Eğitim-sen Eğitim-iş Kolunda Yetkili Sendika Oldu

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Eğitim-Sen'in 2010 yılında da eğitim-iş kolunda yetkili sendika olduğunu belirterek, "156 bin 98 üyesiyle bu yıl da ipi göğüsleyen Türk Eğitim-Sen, en yakın rakibine 7 bin 296 fark attı" dedi

  Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk , Türk Eğitim-Sen ' in 2010 yılında da eğitim-iş kolunda yetkili sendika olduğunu belirterek , " 156 bin 98 üyesiyle bu yıl da ipi göğüsleyen Türk Eğitim-Sen , en yakın rakibine 7 bin 296 fark attı " dedi .
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı yazılı açıklamada , eğitim-iş kolunda yetkili sendika olduklarını belirtti . Koncuk , Türk Eğitim-Sen ' in dürüst bir sendikacılık yaptığını , üyelerinin hak ve menfaatlerini koruduğunu ve eğitim alanında önemli başarılara imza attığını vurguladı . Koncuk şunları kaydetti :
" Türk Eğitim-Sen , siyasi erk tarafından büyütülen bir sendikaya karşı mücadele etmektedir . Bu süreçte sendikamız , her türlü engellemeye rağmen , yıllardır eğitim-iş kolunda yetkili olmaya devam etmiştir . Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı ' nın objektifliğinden , her sendikaya eşit mesafede oluşundan ne yazık ki bahsetmemiz mümkün değildir . Bu sendikaya makam , mevki gibi çeşitli vaatlerle üye kazandırılmaktadır . Ancak sarı sendikacılığın anlamını çok iyi bilenler bu tuzağa düşmemektedir . "
Türk Eğitim-Sen ' in sendikacılığının temelinde mücadele olduğunu vurgulayan Koncuk , " Eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak vardır . Öğretmeninden hizmetlisine , memuruna , akademisyeninden , üniversite çalışanına kadar tüm eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek , mesleki gelişimlerinin ve yükselmelerinin önündeki engelleri kaldırmak vardır . Her platformda doğru bildiklerini söyleyen , kazandığı davalarla , eylem ve etkinlikleriyle , önerileri ve görüşleriyle eğitime ciddi
katkıları bulunan , eğitim ve eğitimciler için var olan sendikamız , 2006 yılından bugüne kadar yetkili olmanın haklı gururunu yaşamaktadır . Şube başkanlarından , il ve ilçe temsilciliği yönetim kurulu üyelerine , işyeri temsilcilerine kadar tüm teşkilatlarımız büyük bir özveriyle çalışmış ve sadece sendikacılık yapmıştır . Bu kapsamda gece gündüz demeden emek sarf eden teşkilatlarımıza , bizlere güç veren , destek olan üyelerimize ve Türk Eğitim-Sen ' e gönül veren herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz "
dedi .