Sendikaların bir günlük grevi basın açıklamasıyla son buldu

Bir günlük grev eylemine destek veren sendikaların Bursa şubeleri, yürüyüş ve basın açıklamasının ardından eyleme son verdi.

Türk-İş, DİSK, KESK ve

Bir günlük grev eylemine destek veren sendikaların Bursa şubeleri, yürüyüş ve basın açıklamasının ardından eyleme son verdi.

Türk-İş, DİSK, KESK ve Kamu Sen Konfederasyon başkanlarının 26 Mayıs'ta bir günlük grev kararı alması üzerine sendikaların Bursa şubesi üyeleri meydanlara indi. Setbaşı'ndan itibaren sloganlarla yürüyüşe geçen sendika üyeleri, "Ölmek Kader Değildir", "Devlet Güdümlü Sendikaya Hayır" şeklinde slogan attı.

Şehreküstü Meydanı'nda toplanan kalabalık adına bir açıklama yapan Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Cemal Akbulut, Zonguldak'taki maden ocağında hayatını kaybeden işçiler ile ekmek kazanırken hayatından olan işçiler için bir günlük grev yapıldığını hatırlattı.

Akbulut, "Bizler bugün Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde, okullarında, hastanelerinde, fabrikalarda grevdeyiz, alanlardayız. Bir söz verdik, çalışanların, üretenlerin haklarını koruyacağız, onları ezdirmeyeceğiz dedik. Tekel işçileri eylemdeyken onlarla beraberdik. Orada bir söz vermiştik. Bugün alanlarda olanlar bu sözün arkasındayız. Olmayanlara işçiler hesap soracaktır." diye konuştu.

Kalabalık, basın açıklamalarının ardından olaysız şekilde dağıldı.