Karıştırılan cenazeler dualarla toprağa verildi

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Karadon Müessesesi maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden Erdem Alkin ve Ahmet K

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Karadon Müessesesi maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden Erdem Alkin ve Ahmet Karabektaşoğlu gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Baba Ahmet Alkin, 17 Mayıs'taki patlamada ölen ve cenazeleri karıştırılan oğlu Erdem Alkin ve damadı Ahmet Karabektaşoğlu'nu toprağa verdi. Baba Alkin'i

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer teselli etmeye çalıştı.

17 Mayıs'taki grizu patlamasının ardından bazı ailelerin, cenazelerin karıştığı yönündeki iddiaları üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA sonuçları tamamlandı. DNA sonuçlarına göre, kimliği belirlenemeyen ve Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgunda bekletilen 3 işçinin İlker Bebek, Kadir Ötgüç ve Hasan Ersin olduğu bildirildi. DNA sonuçlarının çıkması üzerine maden ocağında ulaşılamayan işçilerin ise Dursun Kartal ve Engin Düzcük olduğu kaydedildi.

Yanlış defnedilen cenazeler mezarların açılmasının ardından çıkarılarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne getirildi. Cenazeler burada gerçek sahiplerine teslim edildi. Karıştırılan cesetlerden Erdem Alkin ve Ahmet Karabektaşoğlu'nun cenazeleri de hastane morgundan alınarak Kardeşler köyünde defnedildi.

BAKAN DİNÇER: CENAZELERİ AİLELERİ TEŞHİS ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Zonguldak Valiliği çıkışında gazetecilerin cenazelerin karışmasıyla ilgili olarak sorusu üzerine, şunları söyledi: "Cenazelerimizin tamamının kimlik tespiti yapıldı. Morgdaki arkadaşlarımızın isimleri belirlendi. Ocakta henüz ulaşamadığımız 2 arkadaşımızın ismini de tespit ettik. Bugün dediğiniz gibi cenazelerin bir kısmında karışıklık sözkonusu olmuş. Aileler malesef yanlış teşhis etmişler. Onlarla ilgili işlemler de tamamlandı. Öğle namazının ardından bütün vefat eden arkadaşlarımızı defnediyoruz. Bu olayla ilgili sadece 2 arkadaşımız kalmış olacak. İlk göçüğü açtık, ikinci göçük de bitmek üzere. Yakında kömür göçüğünü temizlemeye başlayacağız. Tahmin ediyoruz ki arkadaşlarımız en kısa sürede ocaktan çıkarılacak."

PATLAMANIN 10. GÜNÜ HEM OĞLUNU HEM DAMADINI TOPRAĞA VERDİ

Hem oğulları Erdem Alkin'i hem de damatları Ahmet Karabektaşoğlu'nu maden ocağında kurban veren Alkin ailesi, olayın 10. gününde cenazelerini alıp defnedebildi. Cenaze törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Balanı Ömer Dinçer, Zonguldak Valisi Erdal Ata, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erdem Alkin ve Ahmet Karabektaşoğlu için ilk önce, Kardeşler köyünde cenaze töreni düzenlendi. Akraba madenciler için helallik istenip dualar edildi. Cenaze namazlarının kılınmasının ardından Türk bayraklarına sarılı tabutlar, köydeki aile mezarlığına taşındı. Bu arada Bakan Dinçer, baba Ahmet Alkin, anne Ayşe Alkin ve Ahmet Karebektaşoğlu'nun eşi Gülşen Karabektaşoğlu'na başsağlığı dileğinde bulunup teselli etmeye çalıştı.

Anne Ayşe Alkin'in, damadı ve oğlunun tabutu geçerken "Allahım yardım et" diye dua ettiği duyuldu.

Ahmet Alkin, oğlu ve damadının defnini gerçekleştirmesinin ardından Bakan Dinçer ve diğer protokol mensupları köylülere başsağlığında bulunarak köyden ayrıldı.