Hayattaki 25 Osmanlı Şehzadesinden Hasan Orhan Efendi Kahire'de Vefat Etti

Osmanlı hanedan ailesine mensup hayattaki 25 şehzadeden biri olan Hasan Orhan Efendi, Mısır'ın başkenti Kahire'de vefat etti.

64 yaşında hayata gözlerini yuman Hasan Orhan Efendi, Sultan Reşad'ın torunu olan dedesi Mehmed Ziyaeddin Efendi ile babası Mehmed Nazım Efendi'nin 1924 yılının Mart ayında diğer hanedan üyeleri ile birlikte yurt dışına çıkarılmasından sonra, 1946 yılında Kahire'de doğmuştu. Akrabası Şehzade Orhan Osmanoğlu'ndan alınan bilgiye göre, Kahire'deki Kasr El Maadi Hastanesi'nde bir müddettir beyin tümörü tedavisi gören Hasan Orhan Efendi, bugün Türkiye saatiyle 16.00 sıralarında, girdiği komadan çıkamayarak
hayata veda etti.
Sultan İkinci Abdülhamid'in soyundan gelen Orhan Osmanoğlu'ndan edinilen bilgiye göre, şehzade, bir müddet önce tedavisi için 15 bin dolara ihtiyacı olduğunu bildirmiş, ancak Osmanoğlu'nun çeşitli iş adamları ve bakanlar düzeyinde bu meblağı temin etme girişimleri sonuç vermemiş.
Hasan Orhan Efendi'nin babası Mehmed Nazım Efendi, 1984 yılında vefat etmiş ve Bakanlar Kurulu'ndan çıkan izinle dedesi Sultan Reşad'ın kabrinin bulunduğu Eyüp'teki türbe haziresine defnedilmişti. Merhum şehzadenin de babasının yanına defnedilme konusunda vasiyeti bulunduğunu belirten Orhan Osmanoğlu, yetkililerden hiç olmazsa bu konuda ilgi beklediklerini ifade etti.
Yine Osmanlı hanedan ailesinin Sultan Abdülmecid kolundan olan Mahmud Ekrem Sami, 24 Mayıs 2010 tarihinde İngiltere'nin Oxford kentinde 85 yaşında vefat etmişti. Mahmud Ekrem Sami, Sultan Abdülmecid'in kızı Mediha Sultan'ın torunuydu.