Avrupa Süryani Birliği Eski Başkanı Alptekin, Midyat'ta toprağa verildi

Avrupa Süryani Birliği Eski Başkanı İskender Alptekin İsviçre'nin Zürih şehrinde geçirdiği ani kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Alptekin cenazesi

Avrupa Süryani Birliği Eski Başkanı İskender Alptekin İsviçre'nin Zürih şehrinde geçirdiği ani kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Alptekin cenazesi Midyat'a bağlı Elbeğendi köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. İskender Alptekin 49 yaşında 2 kız çocuğu babasıydı.

İskender Alptekin'in cenazesine yüzlerce kişi katıldı. Köyün girişinde gözyaşları arasında omuzlara alınan cenaze, ilahiler eşliğinde ve dualarla köy mezarlığına getirildi. Meryem Ana Manastırı yanındaki cenaze töreninde Süryanice yapılan konuşmaların ardından, Alptekin'in Avrupa Birliğinde Süryaniler arasın da dostluk ve barışı sağladı, kişiliği ve Süryani müziğinde yaptığı çalışmalar uzun uzun davetlilere anlatıldı.

Vali Yardımcısı Ferhat Özen, Alpteki'i çok uzaktan tanıdığını belirterek, bir Süryani vatandaşından çok iyi bir müzisyen olduğunu duyduğunu, Avrupa Süryani Birliği Başkanı olmasından dolaylıda çok iyi bir idareci olduğunu, birleştirici ve Süryanilere hizmet etmede çok başarılı bulduklarını söyledi.

Kaymakam Fatih Akkaya ise, Alptekin'in aslında son görevini yerine getirdiğini belirterek, "Alptekin vefat ederken burada, Hazreti İsa (A.S) 'dan önce de sonrada iki nehir arasında (mâverâ-ün-nehr) de Mezopotamya da bereketli hilalde sayısız medeniyetlerin, sayısız dinlerin kurulduğu, yaşandığı, sayısız dillerin konuşulduğu bu topraklarda, yeniden bir çok dinden kültürden insanı bir araya getirmek başarısını göstermiştir." dedi.

Törene Mardin Vali Yardımcısı Ferhat Özen, Mardin Belediye Başkan Yardımcısı Suphi Uslan, Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç, Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya, European Syriac Union (ESU) yeni Başkanı Fikri Aygür, Mardin- Diyarbakır Süryani Metropoliti Saliba Özmen, Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, Suriye den Cezire ve Fırat Metropoliti Estethaus Matta Rohom, Suriye Haseke Dionosios Behnam Cecavi, Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Edip Demirdağ, Ak Parti İl Meclis Üyesi Sıtkı Ediz, Barış ve Demokrasi Partisi İl Başkanı, Nusaybin, Kızltepe, Mazıdağı, Derik BDP Belediye Başkanları, Suriye, Lübnan, Almaya, Amerika ve İsviçre'den Mardin, Midyat Nusaybin köylerinde yaşayan binlerce Süryani ve Müslüman vatandaş ve din adamı katıldı.