Öğretmenlere eğitimdeki yeni gelişmeler anlatılacak

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ÖSS-SBS İl Eylem Planı çerçevesinde Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin mesleki

  Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ' nün ÖSS-SBS İl Eylem Planı çerçevesinde Fen ve Teknoloji , Matematik , Türkçe ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin mesleki gelişimlerini sağlamak amacıyla düzenlediği " Alan Eğitiminde Yeni Gelişmeler ve Uygulamalar " ve " Eğitimde Yeni Yöntemler ' seminerleri başladı .

BTSO Eğitim Vadisi Vali Oğuz Kağan Köksal Toplantı Salonu ' nda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve 28 Mayıs ' a kadar sürecek seminere ilköğretim müfettişleri , üç merkez ilçe okul müdürü ile ilçe milli eğitim ve şube müdürleri katılıyor .

Hazırladıkları eylem planı çerçevesinde SBS ve ÖSS ' de Bursa için hedeflenen ilk 10 il arasında yer almak amacıyla yola çıktıklarını belirten Atilla Gülsar , " Dünya düzeni hızla değişiyor . Buna bağlı olarak bilgi de . Hızla değişen bu bilgiye eğitimcilerimizin de ayak uydurması gerekiyor . Çünkü başta veliler olmak üzere herkesin bizden beklentisi var . " dedi .

Eğitimde en son değişen bilgiler ışığında üniversite ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinin şart olduğuna değinen Gülsar , " Onlar bizden , bizler de üniversiteden bu konuda yararlanacağız . Bu konuda meslektaşlarımıza büyük görev düşüyor . Öğretmenlerimiz öğrenmeye açık olmalı , bekler ve şikâyet eder durumda olmamalıyız . Başkalarından bir şey beklemeden önce kendi üzerimize düşeni yapmalıyız . Düzenlediğimiz ilk seminer başarılı geçti . Bu çalışmaları önemsiyoruz . " şeklinde konuştu .

Vali Yardımcısı Selman Yenigün ise eğitimin yaşayan her insanı yakından ilgilendiren bir yönü olduğunu belirterek , bu alanda yapılacak yeniliğin eğitime katkı sağlayacağını söyledi . Yeni teknolojiler , anlayış ve davranışların ortaya çıktığına işaret eden Yenigün , bunu kullanmada eğitim tarzının ortaya çıkması gerektiğini kaydetti .

Yenigün , üniversitelerin yaptığı çalışmaların kendilerine ışık tutacağını ve 5 gün sürecek seminerin bu noktada çok önemli olduğunu dile getirdi .

5 gün sürecek seminerlerde Prof . Dr . Hayati Akyol , " Türkçe Eğitiminde Yeni Eğilimler ve Ölçme Değerlendirme Uygulamaları " , " Türkçe Öğretiminde Kullanılan Yeni Yöntem ve Teknikler " , Prof . Dr . Salih Çepni " Alternatif , Performans ve Otantik Değerlendirme Kavramlarının Pedagojik Temelleri " , " SBS Soru Karakterlerinin , Bilişsel Alan ve Düşünme Becerileri ile olan İlişkilerinin Analizi " , Prof . Dr . Murat Altun " Matematik Öğretiminde Etkinlik Oluşturma ve Uygulama " " İlköğretim Matematik Öğretiminde Çağdaş Kuramlar ve Uygulamalar " , Yrd . Doç . Dr . Ahmet Doğanay " İlköğretim Sosyal Bilgiler Eğitiminde Etkili Öğretim " ve " Sosyal Bilgiler Öğretiminde Çağdaş Yaklaşımlar " konularında bilgi verecek .