Konyaspor, her şeye rağmen Süper Lig'de

Borçlarından dolayı transfer yasağı konulan, kalecisi şike soruşturmasında tutuklanan ve trafik kazasında felç geçiren takımın yıldızı Poljac'tan yoksun olarak yoluna devam eden ...



Borçlarından dolayı transfer yasağı konulan, kalecisi şike soruşturmasında tutuklanan ve trafik kazasında felç geçiren takımın yıldızı Poljac'tan yoksun olarak yoluna devam eden Konyaspor, her şeye rağmen 1 yıllık aranın ardından yeniden Süper Lig'e yükselmenin sevincini yaşıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, geçen yıl 3'lü averajla Süper Lig'den Bank Asya 1. Lig'e düşen Konyaspor'da yönetim ilk iş olarak, daha önce Konyaspor'u Bank Asya 1. Lig'den Süper Lig'e çıkarma başarısını gösteren Hüsnü Özkara'ya takımı emanet etti. Özkara ile şampiyonluk hedefiyle yola çıkan yeşil-beyazlılar, ilk haftalarda aldığı başarılı sonuçların ardından 4. haftada puan cetvelinin zirvesine yerleşti. İlk 4 haftada ortaya konan futbol ve alınan sonuçlarla erken şampiyonluk şarkılarının söylenmeye başlandığı Konyaspor'da, 16. haftada kaybedilen liderliğin ardından işler yolunda gitmemeye başladı.
12 hafta kaldığı liderlik koltuğunu üst üste gelen kötü sonuçlarla kaybeden yeşil-beyazlılar, puan kayıpları devam edince ilk devreyi Kardemir Karabükspor'un ardından averajla ikinci sırada tamamladı. Puan sıralamasında düşüşe geçen Konyaspor'da, borçlarından dolayı devre arasında getirilen transfer yasağı ikinci devre öncesi sıkıntıları daha da artırdı.
Konyaspor'da ilk devrenin son haftalarında başlayan kan kaybı, ikinci devrede de devam etti. İkinci devreye yeni umutlarla başlayan Konyaspor, istediği ritmi bir türlü yakalayamayınca, ikinci devrenin ilk 4 maçında 3 mağlubiyet ve 1 galibiyet aldı.
-ÖZKARA İLE YOLLAR AYRILIYOR-
Alınan başarısız sonuçların ardından Konyaspor yönetimi, 21. haftada Bucaspor'a 3-1 kaybedilen maçın hemen ardından kötü gidişin sorumlusu olarak görülen teknik direktör Özkara ile yolları ayırma kararı aldı.
Bazı kesimlerin ''dere geçerken at değiştirilmez'' eleştirilerine rağmen Özkara'yı gönderen yönetimin bu kararının ardından, yeşil-beyazlılar 22. haftadaki Kartalspor deplasmanına teknik sorumlu Mehmet Yıldırım yönetiminde çıktı. 0-0 biten bu maçın ardından, Altay'daki görevinden ayrılan teknik direktör Fuat Yaman Konyaspor teknik direktörlüğüne getirildi.
İlk maçta Orduspor ile 1-1 berabere kalan Yaman yönetimindeki Konyaspor, daha sonra Kardemir Karabükspor, Karşıyaka ve Mersin İdmanyurdu'na yenildi, Çaykur Rizespor maçından ise 1 puanla ayrıldı. Beklentilere cevap veremeyen ve başarısız bir grafik çizen Fuat Yaman ile de yollar 4 haftanın ardından ayrıldı.
-KALECİSİZ YOLA DEVAM-
Ligde zor günler geçiren Konyaspor, bu karardan hemen bir gün sonra futboldaki şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla kalecisi Recep Öztürk'ün gözaltına alınmasıyla sarsıldı. Öztürk, 25 Mart 2010 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanınca yeşil- beyazlı ekip, yedek kalecisiyle yola devam etmek zorunda kaldı.
Yaşanan bu gelişmelerden sonra 4. haftada şampiyonluk şarkılarının söylenmeye başlandığı Konyaspor'da, 2 teknik direktör değişikliğinin ardından hedef ilk 6, yani Yükselme Grubu olarak yenilendi. 28. haftada takımın başına tecrübeli teknik direktör Ziya Doğan getirildi.
İlk maçında ligde kalma mücadelesi veren Kocaelispor'a konuk olan Doğan, 3. Konyaspor macerasına galibiyetle başladı. İlk devrenin son haftalarından itibaren üzerindeki ölü toprağını bir türlü atamayan Konyaspor için bu galibiyet fitilin ateşleyicisi oldu. Çıkışın yeniden başladığı ve kritik maçların oynandığı bir dönemde bu defa Konyaspor'un Norveçli futbolcusu Branimir Poljac, 2 Nisan'da geçirdiği trafik kazasında kol ve bacakları felç olunca yeşil sahalardan ayrılmak zorunda kaldı. Takımın en önemli gol silahı olan Poljac, Konya'da bir süre devam eden tedavisinin ardından Norveç'e gitti.
-BAMBAŞKA BİR KONYASPOR-
Doğan yönetiminde disiplinli, mücadeleci ve hırslı futboluyla dikkat çeken Konyaspor, kalan maçlarda ilk 6'da tutunmayı başardı ve Yükselme Grubu maçlarını oynamaya hak kazandı.
Daha önce 4 kez mücadele ettiği Yükselme Grubu'nda 1993-1994'te yarı finalde Antalyaspor'a, 1996-1997'de çeyrek finalde Adanaspor'a, 1999-2000'de yarı finalde Diyarbakıspor'a, 2000-2001'de çeyrek finalde Altay'a elenen Konyaspor, 5. kez mücadele ettiği grup maçlarında şeytanın bacağını kırmak ve Süper Lig'e yükselmek istiyordu.
Önemli bir taraftar desteğiyle İstanbul'daki maçlarına çıkan yeşil-beyazlılar Yükselme Grubu'nun ilk maçında Adanaspor'u 3-1 gibi net bir skorla geçti.
Yükselme Grubu'nun ikinci 90 dakikasında Karşıyaka'yı 1-0 ile geçen Konyaspor, rakibi Altay'ın, Adanaspor karşısında son dakikada kaydettiği galibiyet golüyle Süper Lig'e yükselme sevincini erteledi.
İlk 2 maçın ardından liderlik koltuğuna oturan Konyaspor final maçında Altay ile karşılaştı. 2-2 biten bu maçın ardından Yükselme Grubu'nu lider tamamlayarak Konyaspor, 1 yıl aranın ardından yeniden Süper Lig'e yükseldi.

Zaman