EÜ'de '55 Dakikada En Güzel Tat' yemek yarışması

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Meslek Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından 55. Yıl Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, '55 Dakikada

  Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Meslek Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından 55 . Yıl Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında , ' 55 Dakikada En Güzel Tat ' isimli yemek yarışması düzenlendi . Jüri birbirinden güzel tatlar arasından seçim yapmakta zorlandı . EÜ Atatürk Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri arasından 6 grubun mücadele verdiği yarışmada çeşitli yörelerden yemekler ve tatlılar jüri üyelerine sunuldu . Okul bahçesinde düzenlenen yarışma büyük ilgi gördü . Yarışmada konuşan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd . Doç . Dr . Nazan Tuna Oran , " Geçen yıl açılan yeni bir bölümüz . Bölümümüzün tanıtımını , bölümler arası kaynaşmayı sağlamak amacıyla böyle bir aktivite gerçekleştirdik . " dedi . Yarışma Ege Üniversitesi ' nin 55 . Kuruluş Yılına atıf olarak ' 55 Dakikada En Güzel Tat ' olarak adlandırıldı . Bu etkinliğin geleneksel hale getirilmesine çalışılacağını belirten Yrd . Doç . Dr . Nazan Tuna Oran yarışmada ilk üçe giren öğrencilere hediyelerini verdi .

PROFİTEROL BİRİNCİ OLDU

Yarışmada birinciliği yaptıkları profiterol ile beslenme ve diyetetik bölümü öğrencileri Zehra Kılınçkan , Kübra Güler ve hemşirelik bölümünden Gamze Tekin ' in grubu kazandı . İkinciliği de körü soslu tavuk sote ile ebelik bölümü öğrencilerinin oluşturdu grup aldı . Üçüncülüğü ise hemşirelik bölümü öğrencileri yaptıkları sandal köfte ile aldı .