Beykoz'da hafriyat çukuru 2 çocuğa mezar oldu

Beykoz Çavuşbaşı'nda hafriyat çalışması sırasında oluşan gölete serinlemek için giren 3 çocuktan 2'si boğularak hayatını kaybetti. Çengeldere Mahallesi Çemenzar Sokak No...



Beykoz Çavuşbaşı'nda hafriyat çalışması sırasında oluşan gölete serinlemek için giren 3 çocuktan 2'si boğularak hayatını kaybetti.

Çengeldere Mahallesi Çemenzar Sokak No:27'deki iki katlı binanın yanındaki hafriyat çalışması sırasında oluşan yaklaşık 3 metre çapındaki gölet, iki çocuğa mezar oldu. Serinlemek için gölete giren 3 çocuktan Abdullah Şahin ve Furkan Uslu, bir daha çıkamadı. Göletten kurtulan bir çocuğun haber vermesi üzerine olay yerine gelen çevre sakinleri, bir çocuğu göletten çıkarmayı başardı ancak çıkarılan çocuğun çoktan hayatını kaybettiği anlaşıldı. Diğer çocuk çok daha derinlerde olduğu için çıkarılamayınca itfaiye ekipleri bölgeye çağırıldı. Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı olay yerinde itfaiye ekipleri, uzun süren uğraşlar sonrasında gölette küçük çocuğun cansız bedenine ulaştı. Battaniyeye sarılan cansız beden ardından ambulansa götürüldü. Küçük çocukların yakınları ve çevre halkı da hafriyatı yapan firmanın çalışanlarına saldırdı. İşçileri vatandaşın elinden güvenlik önlemi alan jandarmalar güçlükle kurtardı.
İki çocuğun ölümü ise aileleri üzüntüden adeta yıktı. Gözyaşlarına boğulan acılı aileler ve çevre sakinleri hafriyat yapan firmanın çalışanlarını suçladı. Olayın görgü tanığı bir vatandaş yaşananları şöyle anlattı: "Zamanında burası ormanın seviyesinde değildi çok düşüktü. Doldura doldura buraya kadar geldiler. Burada da göletler vardı. Göletleri kapatıp buraya küçük ama derin bir gölet yapmışlar. İki tane çocuk oyun oynarken düşüp boğulmuş. Ne yapacaklarını da bilmiyorum. Burası bomboş koy gibi bir yerdi. Bir tanesini biz çıkarttık ama çıkarttığımızda zaten nefes almıyordu. Diğeri ise derinde olduğu için çıkaramadık." ifadesini kullandı.
İki arkadaşıyla birlikte suya giren ancak sağ olarak kurtulan ismi öğrenilemeyen diğer çocuğun ise, yaşananların korkusu ve acılı ailelerin feryatları arasında ne yapacağını bilmez halde kaldığı gözlendi.


(CİHAN)

Zaman