AK Partili gençler, Kızılay'da Necip Fazıl'ın 'Çile'sini okudu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gençlik Kolları üyesi bir grup, Necip Fazıl Kısakürek'in ölüm yıldönümü nedeniyle Güvenpark'ta ünlü şairin "Çile

  Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti ) Gençlik Kolları üyesi bir grup , Necip Fazıl Kısakürek ' in ölüm yıldönümü nedeniyle Güvenpark ' ta ünlü şairin " Çile " kitabını okudu .

Gençlik kollarına üye yaklaşık 15 kişi , 27 yıl önce hayata veda eden ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek ' i Kızılay Güvenpark ' ta andı . Otobüs durakları önünde toplanan grup , " Bu sefer gülmeye gelmedik " , " Gençler ' Çile ' yi okuyor ' ' dövizleri taşıdı .

Parkta toplanan Necip Fazıl ' ı sevenler , ünlü şairin ' Çile ' isimli kitabını bir süre ayakta okudu . Grup daha sonra ünlü şairin eserinden alıntıların da bulunduğu şu açıklamayı yaptı : ' ' Zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurunda bir gençlik , Devlet ve milletin 7 asırlık hayatında dört devre . Birincisi iki buçuk asır . . . Aşk , vecd , fetih ve devre . . . İkincisi üç asır . . . Kaba softa ve ham yobaz elinde sefalet ve hezimet . . . Üçüncüsü bir asır . . . Allah ' ın Kur ' an-ında ' belhümadal ' - ' hayvandan aşağı ' dediği cüce taklitçilere ve batı dünyasına esaret . . . Ya dördüncüsü? . . . Son yarım asır! . . . İşgal ordularının bile yapamayacağı bir cinayetle , madde planında kurtarıldıktan sonra ruh planında ebedi helake mahkumiyet . . . "

Necip Fazıl ' ın eserlerinin okunması gerektiğini belirten grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı . .