15 bin İzmirli, Türkçe Olimpiyatları'nı seyredecek

İzmir Uluslararası Diyalog Merkezi (İZDİM)tarafından İzmir ve Manisa illerinde düzenlenecek "8. Türkçe Olimpiyatları", 6- 7 Haziran tarihlerinde gerçe

  İzmir Uluslararası Diyalog Merkezi ( İZDİM ) tarafından İzmir ve Manisa illerinde düzenlenecek " 8 . Türkçe Olimpiyatları " , 6- 7 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek .

" Aynı Dili Konuşuyoruz " slagonuyla farklı renk , ırk ve dinlere mensup 180 öğrenci , İzmir ve Manisa ' da gösteri yapacak . Olimpiyat öncesi İzmirlilere çağrıda bulanan Türkçe Olimpiyatları İzmir Koordinatörü Mustafa Güzel , " Aynı dili konuştuğumuza bütün İzmirliler şahitlik etsin istiyoruz . Bu sebeple iki gün boyunca hemşehrililerimizi olimpiyatlara davet ediyoruz . Buradan muhteşem duygularla ayrılacaklar , bunu garanti ediyoruz . " dedi .

Bu yıl ki olimpiyat gösterileri , Karşıyaka Tenis Kortu ' nda yapılacak . Pazar ve pazartesi günleri gerçekleşecek gösteriler , akşam saat 20 . 45 ' te başlayacak . Salon girişlerinde davetiye şartı aranacak . " http : //ikamer . com/ " sitesinden temin edilecek davetiyeler dışında kesinlikle törene giriş izni verilmeyecek . Ayrıca elektronik cihazlarla bilet kontrolleri yapılacak . Beş bin kişilik tenis kordu , pist üzerinde gerçekleşecek değişiklerle birlikte 7 bin 500 kişiye uyarlanacak .

Birinci gün , geçen yılın en başarılı 60 kişilik turne grubu sahne alarak şiir , şarkı , folklor ve türkçe hünerlerini sergileyecek . İkinci gün ise 8 . Türkçe Olimpiyatları ' nda finalist olan 120 öğrenci bodyuma çıkacak . 6 Haziran ' da İlker Gültekin , 7 Haziran ' da da Samanyolu Televizyonu ' nun başarılı haber spikeri Kemal Gülen programı sunacak .

Manisa ' daki olimpiyatlar ise Şehir Stadyumu ' nda gerçekleşecek . 7 Haziran tarihindeki törenlere 60 kişilik turne grubu katılacak . Uydudan logosuz canlı yayın yapılacağı gösterileri , ayrıca Kanal 35 TV canlı yayınlayacak .

Organizasyonda aksilik olmaması için bütün ayrıntıları hesap ettiklerini belirten Türkçe Olimpiyatları İzmir Koordinatörü Mustafa Güzel , " İzmirlilere güzel bir program sunmak için en ince ayrıntısına kadar planlama yaptık . Muhteşem sahne şovları olacak . Türkçe sevdalılarını mutlaka bekliyoruz . " şeklinde konuştu .

Sporsor başvuru ve kayıtlarının hala devam ettiğini aktaran Mustafa Güzel , olimpiyatlarda yer almak isteyen firma sahiplerini de beklediklerini söyledi .