Esiad Üyeleri Cumhurbaşkanı İle Kazakistan'da

Balıkesir'in Edremit Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) üyeleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kazakistan'a yaptığı geziye katıldı.

Esiad Üyeleri Cumhurbaşkanı İle Kazakistan'da
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) işbirliği ile düzenlenen Kazakistan iş gezisine Esiad üyelerinden 3 işadamı katıldı. Ticaret ve yatırım amaçlı yapılacak ve 3 gün sürecek olan geziye ESİAD Başkanı İşadamı Osman Demir, İşadamı Ayhan Bülbül ve işadamı Ersan Özdemir katıldı. İşadamlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı gezi, Edremit'te büyük yankı uyandırdı.
Türkiye genelinden 150 işadamının katıldığı gezide çeşitli ticari görüşmeler ve toplantılar yapılıyor. Gezi öncesinde dernek binasında basın mensuplarına açıklama yapan dernek üyeleri, gezinin verimli olması ve Edremit'i en güzel şekilde temsil etmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek Kazakistan'dan güzel neticelerle dönmek istediklerini belirttiler. ESİAD Başkanı Osman Demir, bu gezinin Edremit ve Esiad adına çok önemli olduğunu söyleyerek, "Bu gezi bölgemiz adına önemli. Gezide tarım ve tarım ürünleri, gıda, tekstil, makine ve makine sanayi, ağaç ve ağaç işleri, kimya sektörü gibi önemli iş alanları ile ilgili görüşmeler olacak. Bu görüşmeler sonucu anlaşmalar yaparak ihracat yapma düşüncesindeyiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin stratejik ortağı Kazakistan'da, Parlamento'ya da hitap edecek. Cumhurbaşkanı Gül'ü Çimkent Havaalanı'nda Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül'e Kazakistan yolculuğunda işadamlarının yanısıra Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile milletvekilleri de eşlik ediyor.
Cumhurbaşkanı Gül, temaslarının ilk gününde Kazakistan ve Türk Dünyası açısından tarihi ve kültürel değere haiz Türkistan şehrine giderek Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi'nde incelemelerde bulunacak.
Cumhurbaşkanı; Türkiye'nin katkısı ile kurulan Hoca Ahmet Yesevi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Kazakistan Cumhuriyeti tarafından yaptırılan yeni Rektörlük binasının açılışını yapacak. Abdullah Gül'e burada, fahri doktora ünvanı da verilecek.
ESİAD üyesi iş adamları, Kazak-Türk İş Forumu'nda buluşarak ikili anlaşmalara imza atacak. ESİAD üyesi iş adamları ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 26 Mayıs Çarşamba günü Türkiye'ye dönecek.