Aliağalılar uçurtma şenliğinde ve keşkek gününde buluştu

İzmir'in Aliağa ilçesindeki vatandaşlar, Çaltıdere köyündeki uçurtma şenliği ve Güzelhisar köyünde düzenlenen Keşkek Günü Şenlikleri'nde stres attı. <

İzmir'in Aliağa ilçesindeki vatandaşlar, Çaltıdere köyündeki uçurtma şenliği ve Güzelhisar köyünde düzenlenen Keşkek Günü Şenlikleri'nde stres attı.

Bu yıl 2.'si düzenlenen Çaltılıdere Dayanışma Kaynaşma Yemeği'nin yanı sıra düzenlenen uçurtma şenliğine yoğun katılım oldu. Aliağa ve çevre ilçelerden gelen doğaseverler gün boyu farklı renk ve boyuttaki uçurtmalarla gökyüzünü renklendirdi. Ege Çevre Derneği ve Petrokimya İlköğretim Okulu tarafından organize edilen etkinliğe Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları Uğur Eren ve Münir Nurettin Bayrav, Belediye Meclis Üyeleri, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Uçurtmanın her çocuğun hayatında ayrı bir yeri olduğunu belirten Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, "Herkesin çocukluğunda bir döneme damga vuran olaylardan birisi de uçurtmalardır. Böylesi güzel bir etkinliği hazırladıkları için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Çaltılıdere Muhtarı Selahattin Yıldız, "Yoğun katılımdan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum." derken Ege Çevre Derneği Başkanı Yüksel Ayyıldız, "Şenliğimize geçen seneye göre daha yoğun bir katılım oldu. Çocuklarımıza çevre ve doğayı sevdirmek için düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl daha geniş kapsamlı bir şenlik olarak yeniden vatandaşlarımızla buluşacağız." ifadelerini kullandı.

Uçurtma Şenliği'nin ardından Kaymakam Keklik'in yanı sıra Başkan Yardımcıları Bayrav ve Eren Güzelhisar köyünde köy muhtarlığı ile Güzelhisar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği'nin düzenlediği 13. Keşkek Günü'ne katıldı.