Türkiye'nin İlk Anıt Heykeli İlçeye Getirilmeyince Yerine Yenisi Yapıldı

Türkiye'nin ilk anıt heykeli olarak bilinen ve Sivas'ın Hafik İlçesi'nde dönemin Valisi Muammer Bey tarafından yaptırılan Osman Bey Büstü ilçeye tekrar getirilemeyince belediye tarafından yenisi yaptırıldı

Türkiye'nin İlk Anıt Heykeli İlçeye Getirilmeyince Yerine Yenisi Yapıldı
Türkiye'nin ilk anıt heykeli olarak bilinen ve Sivas'ın Hafik İlçesi'nde dönemin Valisi Muammer Bey tarafından yaptırılan Osman Bey Büstü ilçeye tekrar getirilemeyince belediye tarafından yenisi yaptırıldı.
Sivas'ın Hafik İlçesi'nde dönemin Valisi Muammer Bey tarafından 1916 yılında yapılan ve 1936 yılına kadar Türkiye'nin ilk anıt heykeli olan Osman Bey Büstü 1936'da yerinden alınarak müzeye konuldu. Belediye heykelin tekrar yerine konulması için çalışma başlattı. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları'nın da desteğini alan belediye bütün çalışmalara rağmen olumlu sonuç alamadı. Bunun üzerine çareyi yeni bir heykelde arayan belediye yetkilileri Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ile irtibata geçerek heykelin aynısının yapılmasını istedi. Olumlu geçen görüşmeler sonucunda Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından 4 ay sürede 2 buçuk metre boyunda yeni bir Osman Bey Heykeli yapıldı.
Yeni yapılan heykelin açılışının 16 Temmuz tarihinde Hafik'te düzenlenecek olan Turizm Festivali'nde yapılacağı öğrenildi.
90 santimetre uzunluğunda 50 santimetre genişliğinde bulunan orijinal Osman Bey Büstü şuan Orta Anadolu'nun en büyük Arkeoloji Müzesi'nde ziyaretçilerine sergileniyor.