'Türkçe'nin bülbülleri' Miniatürk'ü gezdi

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen farklı ülkelerden yüzlerce öğrenci Miniatürk'ü gezdi. Türkiye'ye hayran kaldıklarını belirten öğrenciler, b

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen farklı ülkelerden yüzlerce öğrenci Miniatürk'ü gezdi. Türkiye'ye hayran kaldıklarını belirten öğrenciler, bol bol fotoğraf çektirip oldukça neşeli dakikalar geçirdi.

'Aynı dili konuşuyoruz' sloganıyla bu yıl sekizincisi düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak için 120 ülkeden Türkiye'ye gelen öğrencilerin hazırlıkları sürüyor. İstanbul'da bulunan bir grup öğrenci için bugün çeşitli organizasyonlar düzenlendi. Gruplar halinde Türkiye'nin tarihi ve turistik yerlerin maketlerinin sergilendiği Sütlüce'deki Miniatürk'e gelen 'Türkçe'nin bülbülleri', öğretmen ve rehberleri eşliğinde burayı gezerek eserler hakkında bilgi aldı. Arkadaşlarıyla bol bol fotoğraf çektiren çocuklar, birbirinden ilginç yöresel kıyafet ve halk oyunları gösterileriyle renkli görüntüler oluşturdu.

Aralarında Tanzanya, Kenya, Mozambik, Hindistan ve Bosna-Hersek'in de bulunduğu 120 ülkeden gelen öğrenciler, Türkiye hayran kaldıklarını belirterek böyle bir organizasyonun parçası olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Şiir, halk oyunları, şarkı gibi birçok alanda hünerlerini sergileyecek öğrenciler, gezi sonrası boğaz turu yapmak üzere Miniatürk'ten ayrıldı.