Sarıçam Belediyesi, 1/5000'lik İmar Taslağı Hazırladı

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, belediye imar ve şehircilik müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ilçenin gelecek 50 yılını kapsayan 1/5000'lik imar taslağını mühendis odalarının temsilcilerine anlattı

Sarıçam Belediyesi, 1/5000'lik İmar Taslağı Hazırladı
  Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci , belediye imar ve şehircilik müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ilçenin gelecek 50 yılını kapsayan 1/5000 ' lik imar taslağını mühendis odalarının temsilcilerine anlattı .
Başkan Zenbilci , Süleyman Demirel Arberetumu idari binası salonunda gerçekleşen toplantı da Mimarlar , Şehir Plancıları , İnşaat Mühendisleri , Harita Mühendisleri ve Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube yöneticileri ile bir arayan geldi . Zenbilci , burada yaptığı konuşmada , sivil toplum kuruluşlarının elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek , herkesten ayrı ayrı öneri ve fikir beyan etmelerini istedi . Sarıçam ' ın modern bir şehir , cazibe merkezi olması için hazırlanan imar projesi için söyleyecek bir şeyleri olanların görüş ve önerilerine açık olduğunu belirten Zenbilci " Hiç birimizin arsası yok , ama bütün arsalar bizim mantığı ile hareket edeceğiz , aliyi veliyi zengin etmeyeceğiz . Bu gelecekte planlama açısından önemli . Bundan sonra bu imar düzenlemesi küçük çapta değişiklikler dışında olmayacak . Bu değişme oranı da yüzde 10 ' u geçmez . İnşaatçılar , jeologlar , mimarlar , şehirciler hepsi fikrini söyleyecek . Herkese eskiz dağıtılacak , Potografya üzerinde sizler görecek " dedi .
Başkan Zenbilci , yol akslarından başlayarak , yeşil alan , çöp toplama merkezi , küçük sanayi siteleri , organize hayvancılık alanından , yoğunluk verilen alanları tek tek anlattı . Tüm yerleşim birimlerinin ilçe merkezine ulaşımını sağlamak için yol akslarının çok önemli olduğunu belirten Başkan Zenbilci , " Bu yol aksı ile merkeze 22 kilometre uzaklıktaki Baklalı 16 kilometreye düşecek . 1/5000 ' likte yer alan yol aksımız çevre yerleşim birimlerini merkeze en hızlı ulaşımını hedefliyor . Sarıçam nüfusunun yüzde 75 ' i Mehmet Akif Ersoy , Yıldırım Beyazıt , Remzi Oğuz Arık , Esentepe , Orhan Gazi , Şahintepe , Gültepe ve Şahintepe , İncirlik ile Buruk ' ta ikamet ettiğini söyledi . Bu nedenle bu alanı merkez kabul ettik . Bu amaçla D-400 ' den Otoyola bağlayan Sezai Karakoç Bulvarını Kozan Yolu ve Otoyol ' u alt geçitle keserek Balcalı , Çınarlı Çarkıpare üzerinden Sarıçam Göletinden devam edip Buruk ' a bağlayan yol aksımız var " diye konuştu .