Fc İnter'in Avrupa Şampiyonluğu İtalyan Basınının Manşetlerinde...

-FC İNTER'İN AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU İTALYAN BASINININ MANŞETLERİNDE... -CORRİERE DELLO SPORT: 'İNTER'İN BAŞINA HİDDİNK DE GEÇEBİLİR' -LA GAZZETTA SPO-F

 

-FC İNTER ' İN AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU İTALYAN

BASINININ MANŞETLERİNDE . . .

-CORRİERE DELLO SPORT :

' İNTER ' İN BAŞINA HİDDİNK DE GEÇEBİLİR '

-LA GAZZETTA SPORTİVA :

' SADECE İNTER , TARİHİ ÜÇLEME '

ROMA ( A . A ) - 23 . 05 . 2010 - Lütfullah Göktaş bildiriyor - FC İnter ' in Madrid ' deki final maçında Bayern Münih ' i 2-0 yenerek Avrupa Şampiyonlar Ligi ' nde 45 yıl aradan sonra zafere ulaşması , İtalyan gazetelerinde manşetten verildi .

FC İnter ' in bu sezon İtalya Kupası , Serie A ve Avrupa Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam üç kupa kaldıran tek İtalyan takımı olduğunu belirten gazeteler , Teknik direktör Jose Mourinho ' nun Siyah-mavili kulübe veda edeceğini açıkladığına da değindiler .

İtalyan basınında FC İnter ' den Mourinho ' nun ayrılması durumunda , siyah-mavililerin teknik direktörlüğünü halen Catania ' yı çalıştıran Sinias Mihajloviç ' in üstlenebileceğini ileri sürerken , Corriere dello Sport gazetesi ise , ' İnter ' in başına Guus Hiddink de geçebilir ' iddiasında bulundu .

Halen Türkiye ( A ) Milli Futbol Takımıyla sözleşmesi bulunan Hiddink ' in siyah-mavili kulüple anlaşmasının ihtimal dahilinde olduğundan söz eden Corriere dello Sport , konuya ilişkin haberinde , ' Dün Madrid ' de olan Mihajloviç ' Ben Milano ' ya mı gideceğim? Umarım olur ' dedi . Ancak şimdi Hiddink ismi de ön plana çıkıyor ' başlığını kullandı .

La Gazzetta Sportiva , siyah-mavililerin tarihi zaferini , ' Sadece İnter ' manşetiyle duyurdu . Manşetin üst ve alt başlıklarında ise şu cümlelere yer verildi : ' Etti üç! İtalya Kupası ve lig şampiyonluğunun ardından Avrupa Şampiyonluğu : Tarihi üçleme . Milito Bayern ' i darmadağın etti . Mou ' dan gözyaşları ve de elveda . '

FC İnter Başkanı Massimo Moratti ' nin , ' 45 yıl sonra o müthiş sevinci tekrar yaşıyorum ' biçimindeki sözünü ilk sayfadan veren La Gazzetta Sportiva , Mourinho ' nun tepkisini ise , ' Kalır mıyım? Bilmiyorum . Önemli teklifler aldım ' başlığıyla özetledi .

- ' İNTER BİR EFSANE ' -

' İnter bir efsane ' başlığını kullanan Corriere dello Sport , spot cümlelerinde ise şu ifadelere yer verdi :

' Siyah-mavililer 45 yıl sonra tekrar şampiyon : Bayern ' i 2-0 yendiler . Mourinho ağladı ve ' Gidiyorum ' dedi . Milito ' dan iki harika gol : ' Prens ' , İtalya kupasında da , lig şampiyonluğunda da , Avrupa Şampiyonluğunda da skoru belirledi . '

Torino merkezli Tuttosport gazetesi ise , ' İnter kendinden geçti ' manşetiyle çıktı . Alt başlıkta , ' Milito Şampiyonlar Ligi ' nin kahramanı : Mourinho tarih oldu ' cümlelerini kullanan Tuttosport , Mourinho ' nun Real Madrid ' in başına geçmek üzere FC İnter ' e veda mesajı verdiğini de ilk sayfadan duyurdu .

( LG-MTE )

23 . 05 . 2010 11 : 13 : 50