Babası Cip Vaat Etti Kayıp Kızı Bulundu

Adana'da, altı gün önce kaybolan engelli kız, evlenmek üzere kızı kandırıp kaçıran 35 yaşındaki bir kişinin evinde bulundu.

Merkez Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi'nde 17 yaşındaki engelli Dürdane Güzel kayboldu. Babası İsmet Güzel de, "Kızımı bulana cipimi vereceğim" diyerek söz verdi. Kızı kaçıran 35 yaşındaki kişinin ağabeyi, babayı telefonla arayarak kızının kendilerinde olduğunu bildirdi.
Kızının bulunmasıyla büyük bir mutluluk yaşayan baba İsmet Güzel, verdiği sözlerin arkasında durduğunu belirterek şöyle konuştu: "Kızımla ilgili haberler çıktıktan sonra akşam telefonum çaldı. Telefonu açtığımda kızımı kaçıran kişinin ağabeyi 'Kızınız bende ama bize birşey yaparsınız diye korkuyorum' dedi. Ben de hemen polise haber vererek kızımın bulunduğu adresi verdim. Polis gidip kızımı alıp geldi. Kızım sağ salim evine döndü çok mutluyum."
Kızını kaçıran kişinin 35 yaşında olduğunu ve kandırarak kaçırdığını anlatan Güzel, şunları söyledi: "Kızımı kaçıran kişi birkaç kez bana hurda getirmiş. Kızımı burada görmüş sanırım. Ancak son geldiğinde kızımı, 'Seni gezdireyim' deyip kandırarak götürmüş. Eğer kızım onu seviyorsa ben evlendirmeye razıyım. Ama kızım onu sevmiyor hem de kızıma bakacak durumları yok. Kızımdan çok büyük. Kızım onu sevseydi verdiğim sözü yerine getirir düğünlerini yapar evlerini döşerdim."
Güzel, kızının zihinsel engelli olduğunu bu nedenle çok çabuk kandırıldığını söyledi.
Kaçırılan Dürdane Güzel de evden çıktığında mobiletli birinin kendisini çağırdığını belirterek, "Ben de onun yanına gittim. Beni mobilete bindirip geri getireceğini söyledi. Ancak eve götürüp beni bir daha getirmedi. Eve hapsetti" dedi.
Dürdane Güzel, çok korktuğunu ancak daha sonra polislerin kendisini evine getirdiğini, mobiletli kişinin kendisini kandırarak kaçırdığını sözlerine ekledi.