Kılıçdaroğlu'nun özgeçmişi ve hayat hikayesi

CHP'de Baykal dönemi sona erdi. CHP'de artık yeni bir dönem başlıyor. CHP'nin yükselen yıldızı ve yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kimdir? İşte Kılıçdaroğlu'nun özgeçmişi ve hayat hikayesi….

Kılıçdaroğlu'nun özgeçmişi ve hayat hikayesi
  CHP ' nin yeni lideri Kemal Kılıç ; daroğlu ' nun hayatından satırbaşları :

ANNESİ AŞİRET KIZI

- Tapu Memuru Kamer Bey ve ev kadını Yemuş Hanım ' ın dö ; rdü ; ncü ; ç ; ocuğu olarak Tunceli ' nin Nazimiye İlç ; esi ' nde 17 Aralık 1948 ' de doğdu .

- Babasının Kureyşan aşiretinden olmasına karşılık , annesi Kamer Genç ; ' in de mensubu olduğu Areli aşiretinden bir ailenin kızı .

ANNEM ERMENİ DE OLABİLİR


- Annesinin Ermeni kö ; kenli olduğu iddiaları ortaya atıldığında &ldquo ; annem Ermeni de olabilir , Kü ; rt de olabilir , Rum da olabilir . Bu durumun başka bir şekilde sorgulanmasını doğru bulmam&rdquo ; diye aç ; ıklama yapmıştı . Annesinin isminin Yemuş olmasını &ldquo ; nü ; fus memurunun azizliği&rdquo ; diye yorumluyor .

- Babası Karabulut olan soyadını , yaşadıkları kö ; yde herkesin soyadının aynı olması nedeniyle değiştirmiş . Bü ; yü ; k dedesinin eşkiya olması nedeniyle soyadı olarak Kılıç ; daroğlu soyadını seç ; miş .

ALEVİYİM AMA . . .


- Alevi bir ailenin ferdi olarak &ldquo ; dedelik makamında&rdquo ; olduğu biliniyor ancak &ldquo ; Bu kü ; ltü ; r olmakla beraber hani o kü ; ltü ; rü ; uygulayan bir kişi değilim . O da , yetişmem , bü ; rokraside gö ; rev yapmam dolayısıyla bizim hani o bağlantıda bir şey yapmamız zaten mü ; mkü ; n olmuyor&rdquo ; diyor .

KARDEŞİ CHP ' DEN İSTİFA ETTİ

- Dö ; rt erkek iki kız kardeşi var . Erkek kardeşlerinden biri , kendisinden iki saat sonra doğan ikizi . İki saat bü ; yü ; k olması nedeniyle kendisine &ldquo ; abi&rdquo ; diyen Adil Kılıç ; daroğlu , bu yıl CHP ' den istifa edip DP ' ye katıldı . Kocaeli ' de yaşayan ikizi SEKA ' dan işç ; i emeklisi .

OKULUNU ' İNEK ' Ö ; ĞRENCİLERİNDEN BİRİYDİ


- Elazığ Ticaret Lisesi ' ni birincilikle bitirdikten sonra Eskişehir ve Ankara akademi sınavlarını kazandı ancak Ankara ' yı tercih etti . Kendi deyimiyle Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ' nde okulun &ldquo ; inek&rdquo ; ö ; ğrencilerinden biri oldu .

68 KUŞAĞIN AKTİF İSİMLERİNDEN

- 68 kuşağından sol gö ; rü ; şlü ; bir ü ; niversiteli olarak o dö ; nem kurulan Sosyal Demokrasi Dernekleri Federasyonu Bilim Kurulu ' nda gö ; rev aldı . Toplumsal ve Kü ; ltü ; rel Eylemler Derneği Başkanlığı yaptı .

- Ü ; niversite ö ; ğrencisi iken hemen bü ; tü ; n ö ; ğrenci eylemlerine katıldı .

5-6 KİŞİ Ü ; STÜ ; NE SALDIRDI


- Dil Tarih Coğrafya Fakü ; ltesi ' nin ö ; nü ; nde bir eyleme katıldıktan sonra Ulus ' a doğru yü ; rü ; rken iki kişi koluna girdi ve &ldquo ; Bizimle geleceksin&rdquo ; dedi . Numune Hastanesi ' nin karşısındaki sonradan &ldquo ; komandoların kontrolü ; nde idi&rdquo ; diye anlattığı Ticaret-Turizm Yü ; ksek Ö ; ğretmen Okulu ' na gittiler . Kimliklerini aldılar , dışarıya ç ; ıktılar ve Kü ; ltü ; r Bakanlığı ' nın arkasında 5-6 kişi ü ; stü ; ne saldırdı ve &ldquo ; iyi bir dayak&rdquo ; yedi .

BAĞ-KUR VE SSK MÜ ; DÜ ; RLÜ ; ĞÜ ; YAPTI

- 1971 ' de mezun oldu ve aynı yıl hesap uzmanlığı sınavını kazanıp Maliye Bakanlığı ' nda memuriyetine başladı . 1983 ' te , ö ; nce Gelirler Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' ne daire başkanı , sonra da genel mü ; dü ; r yardımcısı oldu . 1991 senesinde Bağ-Kur , bir sene sonra da SSK Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' ne atandı . Kısa bir sü ; re Ç ; alışma ve Sosyal Gü ; venlik Bakanlığı ' nda mü ; steşar yardımcılığı da yaptı .

ECEVİT ADAY GÖ ; STERMEDİ

- Siyaset yaşamı 11 Ocak 1999 ' da SSK Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nden kendi isteğiyle emekliye ayrılmasıyla başladı . DSP ' den 18 Nisan 1999 ' daki genel ya da yerel seç ; imlerde aday olmak ayrılmasına rağmen , Ecevit kendisini aday yapmadı .

- Hacettepe Ü ; niversitesi ' nde ders vermeye başladı ve Vatandaşın Vergisini Koruma Derneği başkanlığı yaptı . Bu sırada CHP ' nin Bilim Kü ; ltü ; r Platformu ' na davet edildi . Sonra Deniz Baykal ' ın davetini kabul edip CHP ' ye girdi ve ö ; nce Parti Meclisi ' ne , sonra da MYK ' ya seç ; ildi .

- İş Bankası Yö ; netim Kurulu ü ; yesi iken 3 Kasım 2002 ' de genel seç ; ime girdi ve CHP Milletvekili olarak parlamentoya girdi .

OĞLU DA FİNALE KALDI


Kemal Kılıç ; daroğlu ' nun Bilkent Kamu Yö ; netimi mezunu olan oğlu Kerem şu anda Sert-Sessiz isimli bir rock grubunda bateri ç ; alıyor . Kerem Kılıç ; daroğlu ' nun grubu Sert Sessiz , Roxy Mü ; zik Gü ; nleri ' nde finale kalan 12 mü ; zik grubundan biri . Yarışmanın finali 21 Mayıs ' ta yapılacak . Tü ; rkiye ' nin dö ; rt bir yanından genç ; mü ; zisyenleri bir araya getiren ve sektö ; re ve dinleyiciye tanıtan Roxy Mü ; zik Gü ; nleri , bu yıl 15 ' inci yılını kutluyor . Tü ; m mü ; zik tü ; rlerinin sunulduğu festivalde Roxy Birincilik Ö ; dü ; lü ; ' nü ; kazanan grup , single albü ; m ve video klip hakkı kazanıyor .

Ensonhaber