KESK çarşamba günü madenciler için greve gidiyor

KESK Genel Başkanı Sami Evren KESK ve KESK' e bağlı sendikalar olarak Türkiye Taş Kömürü Kurumu Karadon Müessesesinde meydana gelen grizu faciasında h

  KESK Genel Başkanı Sami Evren KESK ve KESK ' e bağlı sendikalar olarak Türkiye Taş Kömürü Kurumu Karadon Müessesesinde meydana gelen grizu faciasında hayatlarını kaybeden 30 madenci için 26 Mayıs Çarşamba günü greve gideceklerini söyledi .

KESK ve KESK ' e bağlı Sendikalar , Türkiye Taş Kömürü Kurumu Karadon Müessesesinde meydana gelen grizu faciasında hayatlarını kaybeden 30 maden şehidi için yürüyüş yaptı . Madenci anıtı önünde toplanan topluluk , Maden Şehitleri anıtına kadar yürüdü . Yürüyüşün öncesinde KESK Genel Başkanı Sami Evren 26 Mayıs Çarşamba günü greve gideceklerini söyledi . KESK Genel Başkanı Sami Evren Başta olmak üzere KESK ' e bağlı sendikaların Başkan , yönetici ve üyelerinin de katıldığı yürüyüş için kalabalık Madenci Anıtı önünde toplandı . Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu ' nun da katıldığı yürüyüş öncesinde KESK Genel Başkanı Sami Evren bir konuşma yaptı . Evren şöyle konuştu : " Bugün Zonguldak ' tayız . Çünkü Türkiye işçi sınıfının 30 üyesini burada bu hafta kaybettik . Ekmek için , güzel günler için , çocuklarına bir gelecek sunmak için yerin 6 yüz metre altında didinen arkadaşlarımızı yitirdik . Acımız sonsuzdur . Yakınlarına başsağlığı diliyoruz . Acımız büyük , öfkemiz sonsuzdur . Bu insanı hiçe sayan , hayata değer vermeyen , emeğiyle geçinen insanı harcayan sömürü düzenine isyanımız sonsuzdur . " Madene giren ölüm riskini göze almıştır " diyen başbakana isyanımız var . Taraftarı olduğun geldiğin günden bu yana şampiyonu olduğun taşeronlaştırma sisteminin aramızdan aldığı canlar karşısında hiç olmazsa sessiz kal , saygı göster . Ama siyasi iktidarın gözünü sermaye bağlamış . Daha iki yıl önce Tuzla tersanelerinde işlenen seri cinayetlerine kader diyenler de bunlar değimliydi? Maden kazalarının yoğun yaşandığı ülkelere baktığımız da hepsinin ortak bir özelliği var . Hepsinde Demokrasi az . Hepsinde insan emeğine değer verilmiyor . Hepsinde emekçilerin hakları , baskı altında . Arkadaşlarımızın ölümü kader değildir . Grizu patlamaları , göçükler kader değildir . Hepsi Özelleştirme , taşeronlaştırma sisteminin doğal sonucudur . Madenlerde arkadaşlarımız sermayenin kar hırsı sonucu yitirdik "

KESK ÇARŞAMBA GÜNÜ GREVE GİDİYOR

Açıklamasının ilerleyen bölümlerinde greve gideceklerini dile getiren Genel Başkan Evren , Çarşamba günü bu greve başlayacaklarını söyledi . Evren " Önümüzde ki Çarşamba günü KESK olarak greve gideceğiz . 26 Mayıs grevinin 12 talebinin karşılanmasını istiyoruz . Bu 12 talepten iki tanesi bugün çok daha fazla anlam kazanıyor kayıplarımızı düşününce . Bunlardan bir tanesi iş güvenliği standartlarının yükseltilmesi ve iş cinayetlerinin önlenmesi , ikincisi ise taşeronluk sistemine son verilmesi . Bu nedenle 26 Mayıs grevimizi burada ve Balıkesir ' de ölen kardeşlerimize adıyoruz . Bütün Türkiye emekçilerini 26 Mayıs grevine omuz vermeye çağırıyoruz . Ölümleri kader olarak sunanlara , başka bir yaşamın mümkün olduğunu haykırıyoruz . " dedi .