Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan yolcusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazak mevkidaşı Nursultan Nazarbayev'in davetine icabetle dört günlük resmi ziyaret için yarın Kazakistan'a gidiyor. Gül,

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Kazak mevkidaşı Nursultan Nazarbayev ' in davetine icabetle dört günlük resmi ziyaret için yarın Kazakistan ' a gidiyor . Gül , tarihi ve kültürel değeri haiz Türkistan şehrini de ziyaret ederek Hoca Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi ' nde incelemelerde bulunacak .

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi ' nden yapılan açıklamada , " Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri , ortak tarih , dil ve kültürü paylaştığımız Kazakistan ile geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Sayın Nazarbayev ' in ziyareti sırasında tesis edilmiş bulunan stratejik ortaklık ilişkimizin derinleştirilmesine , ortak coğrafyamızda istikrar ve refaha katkıda bulunmak için yeni fırsatlar yaratılmasına imkan tanıyacaktır . " denildi .

Cumhurbaşkanı Gül ' e Kazakistan ziyaretinde Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve milletvekilleri ile işadamları da eşlik edecek .