Anadol: Esenliğe Çıkmanın Tek Yolu Chp İktidarı Ankara

-ANADOL: ESENLİĞE ÇIKMANIN TEK YOLU CHP İKTİDARI ANKARA (A.A) - 22.05.2010 - CHP 33. OLAĞAN KURULTAYINDA DİVAN BAŞKANLIĞINA SEÇİLEN İZMİR MİLLETVEKİL

 

-ANADOL : ESENLİĞE ÇIKMANIN TEK YOLU CHP İKTİDARI

ANKARA ( A . A ) - 22 . 05 . 2010 - CHP 33 . Olağan Kurultayında Divan Başkanlığına seçilen İzmir Milletvekili Kemal Anadol , ' Türkiye ' nin esenliğe çıkmasının tek yolunun , CHP iktidarı olduğunu ' savundu .

Anadol , konuşmasına , kurultayın onur konuğunun Rahşan Ecevit olduğunu söyleyerek başladı .

Zonguldak ' ta hayatını kaybeden maden işçilerini rahmetle andıklarını ifade eden Anadol , iş kazalarının takipçisi olacaklarını kaydetti .

Anadol , kurultayın , Türkiye , demokrasi ve gelecek için parlak bir sayfa açmasını temenni etti .

Anadol , CHP ' nin , Atatürk ' ün önderliğinde , saltanat ve hilafeti kaldırarak milli iradeye dayanan cumhuriyeti kuran bir parti olduğunu anlattı .

CHP ' nin , ülkenin ve milletin , kötü yazgısını tersine çeviren ve mucizeler yaratan bir parti olduğunu ifade eden Anadol , CHP ' nin , bugünkü AB uyum yasalarını 80 yıl önceden gerçekleştirdiğini söyledi . Anadol , ' Bu devrimler olmasa , yazıları soldan sağa değil , sağdan sola okuyacaktık . Takvimiz , kıyafetlerimiz , kanunlarımız başka olacaktı . Ülkenin dört bir yanını demir ağlarla öremeyecektik , kadınlarımıza Avrupa ' dan önce seçme ve seçilme hakkı veremeyecektik , kadın hakim , kadın vekil göremeyecektik ' diye konuştu .

Kemal Anadol , CHP ' nin , 27 yıllık tek parti iktidarından sonra , kendi iradesiyle , ülkeye çok partili demokratik yaşamı getirdiğini , 14 Mayıs 1950 ' da seçmenin önüne sandığı koyarak , iktidarı muhalefete devrettiğini anımsattı .

- ' KÜLLERİNDEN DOĞDU ' -

Anadol , CHP ' nin , Bülent Ecevit ' in önderliğinde ' Emek en yüce değerdir ' diyen bir parti olduğunu , 12 Eylülün ardından kapatıldığını , 9 Eylül 1992 ' de küllerinden doğduğunu , siyasal yaşamdaki onurlu yerini aldığını , Deniz Baykal ' ın liderliğinde , 1 Mart tezkeresini reddettirdiğini anlattı . Anadol , böyle bir partinin mensubu olmakla ne kadar övünseler az olduğunu dile getirdi .

Tarımın yok edildiğini , esnafın kan ağladığını , emeklilerin ayakta zor durduğunu , iktidarın , sivil darbe özlemi içinde olduğunu savunan Anadol , ' Ülkemizin esenliğe çıkmasının tek yolu CHP iktidarıdır . CHP ' ye gönül verenler , görev alanlar partimizi iktidara getirmekte kararlıdır ' dedi .

22 . 05 . 2010 11 : 45 : 03