Yoğurt içinde altın bulma yarışması renkli geçti

Dünya Süt Günü'nde süt ve süt ürünlerinin faydaları anlatıldı. Etkinlikler kapsamında düzenlenen yoğurt içinde altın bulma yarışması renkli görüntüler

Dünya Süt Günü'nde süt ve süt ürünlerinin faydaları anlatıldı. Etkinlikler kapsamında düzenlenen yoğurt içinde altın bulma yarışması renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

21 Mayıs Dünya Süt günü Sivas Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı. Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Buruciye Medresesi önünde tören düzenlendi. Törene Sivas Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İl Tarım Müdürü Mehmet Beykaya, 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nün süt içenler, içmeyenler, ihmal edenler, önem verenler, süt yerine bir başka içeceği tercih edenler için anlam kazanması gereken bir gün olduğunu söyledi. Tüm dünyanın bu ortak gününde, insana doğumundan ölümüne karşılıksız sağlık vaat eden beyaz mucize sütün ilgi beklediğini kaydeden Beykaya, "Süt, yoğurt, peynir ve ayran gibi süt ürünleri; içindeki besin öğeleri dolayısıyla yeterli ve dengeli beslenmede çok önemli bir yere sahiptir. Başta gelişme çağındaki çocuklar olmak üzere, 7'den 70'e her bünye için gerekli olan süt, vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Kalsiyum, protein bakımından zengin olan süt ve süt ürünleri, büyüme ve kemik sağlığının korunmasında çok yararlıdır. Bu nedenle; büyüme ve gelişme çağında olan çocukların, gençlerin, anne adaylarının, yaşlıların, süt ve süt ürünlerini dengeli biçimde tüketmeleri gerekmektedir." dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere ve vatandaşlara sponsor firmalar tarafından ayran dağıtıldı. Etkinlik kapsamında yoğurt içinde altın bulma yarışması yapıldı. Yoğurt tepsilerine atılan 6 çeyrek altın yarışmacılar tarafından ağızlarıyla bulunmaya çalışıldı. Bayanların da katıldığı yarışma sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktı.