Yalan Dünya Mağarası Turizme Açılacak
Gazipaşa'nın Beyrebucak Köyü sınırları içerisinde bulunan 450 metre uzunluğundaki Yalan Dünya Mağarası'nın turizme açılması hedefleniyor.

KÖY EKONOMİSİNE KATKI
Gazipaşa- Anamur Yolu'na 2 kilomtere mesafede bulunan mağaranın yolunun asfaltlanarak ulaşımın kolaylaştırıldığını belirten Beyrebucak Köyü Muhtarı Mehmet Uncuoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na mağaranın turizme kazandırılması için müracaatta bulunduklarını söyledi. Mağaranın yakınında bulunan ve mesire yeri, araç parkı, kır kahvesi, giriş kapısı olarak projesi hazırlanan alanın, Orman Bölge Müdürlüğü'nden kiraladıklarını da belirten Muhtar Mehmet Uncuoğlu, projenin hayata geçirilmesiyle Beyrebucak Köyü'nün ekonomisine katkı sağlanacağını belirtti.
TURİZM İÇİN CİDDİ POTANSİYEL
Yalan Dünya Mağarası'nın turizm için ciddi bir potansiyel olduğunu belirten Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ise mağaranın turistik değeri olduğunu ifade ederek, "Etrafı muhtarlık tarafından Orman Bölge Müdürlüğünden kiralanmış ancak mağaranın da kiralanması gerekir.Bu konuda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazı yazılmış ve cevabı beklenmektedir.Mağaranın ışıklandırması son derece ilkeldir.Işıklandırma ve giriş dizayn projeleri mevcuttur.Eğer projeyi çevre düzeni ile birlikte hayata geçirebilirsek, turizm için buranın ciddi bir potansiyel olacağını düşünüyoruz" dedi.