Umut Yıldızı Projesi ile 39 genç hayata tutundu
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde uygulanan 'Umut Yıldızı Projesi' kapsamında Balıkesir'de 6 ay süren garsonluk ve aşçılık eğitimlerini tamam
Suça sürüklenen veya yakın duran gençlere ve çocuklara yönelik rehabilitasyon çalışmaları kapsamında devam eden proje ile gençler hem iş sahibi oluyor hem de topluma kazandırılıyor. Bu kapsamda Türkiye İş Kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen kursları tamamlayan gençler iş sahibi olacak.
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, Telekom İl Müdürü Metin Ay, öğrenci velileri ve diğer yetkililer katıldı. İl Emniyet müdürü Ömer Aydın, Balıkesir'de 15 Mart 2007 tarihinde hizmete başlayan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin kurulduğu günden itibaren vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde çalışmalarını yürüttüğünü söyledi. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli personelin kurulduğu günden bugüne kadar değişik kesimlere yönelik bin 211 toplantı ve seminer düzenlediğini ifade eden Aydın, "Vatandaşla yapılan bire bir görüşmeler ve toplantılar sonucunda toplam 103 bin 600 kişiye ulaşılmış, birçok projeli çalışma hayata geçirilmiştir. Daha önceki tarihlerde halkın ve farklı kurumların desteğini alarak yürüttüğümüz SİMGE projesi (Bilişim Teknolojisi ile Rehabilite Kursu) ülkemizde bir ilk olarak Genel Müdürlüğümüz tarafından 'Umut Yıldızı Projesi' adı altında ilgili kurumlarla protokoller yapılarak ulusal projeye dönüştürülmüştür. Hayata geçirilen bu proje ile ilimizdeki risk altında bulunan, olumsuz şartlar içerisinde olan çocuk ve gençlerin suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasını amaçlamaktadır." dedi.
Projenin hedefinin gençleri bilgilendirme, mesleki yönden eğitme, istihdam sağlama, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle onların topluma faydalı birey olarak uyumlarının sağlanması olduğuna dikkat çeken Aydın, bu sayede kötü alışkanlıklardan ve suçlardan korunmalarının da sağalanacağını vurguladı.
Kursiyerlerden Sezgin Kocagöz (17) yaptığı konuşmada kursa katılmadan önce hiçbir iş yapmadığını ve yapmaya çalıştığı işlerde de dikiş tuturamadığını söyledi. Proje ile kendisine hayatının hiçbir döneminde verilmeyen bir fırsatın altın tepsi içindu sunulduğunu kaydeden Kocağöz, "Bu porje sayesinde zararlı alışkanlıklardan ve kötü arkadaş çevremden uzaklaştım. Hayata bakış açımda köklü değişiklikler oldu, ileriye dönük hedeflerim değişti. Daha önce benden şikayetçi olan mağdur insanların bana karşı tavırları değişti. Bize güven duyup iş fırsatı sunan ve bize sabırla yaklaşan herkese teşükkür ediyorum." diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol tarafından 39 gence sertifikaları verildi.