'Tuhaf İkili' oyunu Pazartesi Edremit'te

Bu sezon perdelerini Neil Simon'un 'The Odd Couple' adlı komedi oyunuyla açan Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu, 24 Mayıs Pazartesi günü Edremit'e geli

Bu sezon perdelerini Neil Simon'un 'The Odd Couple' adlı komedi oyunuyla açan Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu, 24 Mayıs Pazartesi günü Edremit'e geliyor.

Süheyl–Behzat Uygur Tiyatrosu'nun, Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde sahneleyeceği 'Tuhaf İkili' adlı oyunun biletlerinin 5 TL'den satılacağı bildirildi. Tiyatronun biletleri bugünden itibaren Şükrü Tunar Kültür Merkezi idari bürosundan satın alınabilecek.

Oyunda, eşlerinden ayrıldıktan sonra, zorunlu sebeplerle aynı evde yaşamaya başlayan iki yakın arkadaştan biri son derece titiz ve simetri hastası, diğeri ise onun tam aksine dağınık ve olağanüstü pis iki arkadaşın hayatlarından kesitler anlatılıyor.

Evliler, evlenmeyi düşünenler ve eşlerinden ayrılanların kendilerinden bir şeyler bulabileceği bu komedide, aynı zamanda çiftlerin birbirine tahammülü sorgulanıyor. Dünyanın hemen hemen bütün ülkelerinde amatör ve profesyonel yüzlerce tiyatro tarafından sahnelenen ve Broadway'de yıllarca perdesini kapatmayan Tuhaf İkili, sinemada da Jack Lemmon ve Walter Matthau tarafından hayat buldu.

6 Mart'ta Rize'den başlayarak, Adana'ya kadar sürecek bir turne programı bulunan Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu; 24 Mayıs Pazartesi günü saat 21.00'de Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde sahne alacak. Ekip daha sonra Kıbrıs'ta, yurt dışında ve Türkiye'nin her köşesinde seyirciyle buluşacak.

Oyunun yönetmenliğini Nedim Doğan'la birlikte Behzat Uygur yaptı. Dekorda Barış Dinçel'in, oyun müziklerinde Behzat Gerçeker'in, kostümde Yasemin Öztürk'ün imzasını taşıyan oyunun çevirisi ise Murat Somay tarafından yapılmış. Tuhaf İkili'de Uygur kardeşlere; Birol Engeler, Berat Yenilmez, Mustafa Önder Keskin, Özlem Gürler ve Zeynep Yaldız eşlik ediyor.