Eskişehirliler, Odunpazarı Festivali ile coşuyor

Uluslararası Odunpazarı Kültür ve Sanat Festivali tüm hızıyla sürüyor. Adalar Migros önünde festival yürüyüşü ile başlayan program, Kurşunlu Külliyesi

Uluslararası Odunpazarı Kültür ve Sanat Festivali tüm hızıyla sürüyor. Adalar Migros önünde festival yürüyüşü ile başlayan program, Kurşunlu Külliyesi önünde oluşturulan Kurşunlu Sahnesi'nde gerçekleştirilen "en güzel bahçe yarışması" ve Uluslararası Kültür Şöleni ile devam etti.

Kurşunlu Külliyesi önüne kurulan sergilerden alış veriş yapma imkanı bulan vatandaşlar, Kurşunlu Sahnesi'nde birbirinden keyifli gösterileri izledi. Afrika'nın muhteşem akrobatlarını, Asya'nın göz kamaştırıcı Çinli Rahiplerini ve Türkiye'm Show Grubu'nun modern yorumlarla bezenmiş folklor gösterisini büyük bir ilgi ile izleyen Eskişehirliler, Grup Savarona'nın konseri ile coşku dolu saatler yaşadı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi'nin artık meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Kurşunlu Külliyesi, Lületaşı Müzesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısıyla, restore edilip ticari hayta sunulan evleriyle Odunpazarı'nın artık ziyaretçilerin uğrak yeri haline geldiğini belirten Başkan Sakallı, "Bu festival, bölgemizde yapılan yeniliklerin hem halkımız, hem de şehrimize gelen ziyaretçilerimizi içine alan, daha geniş kitlelere ulaşmamızı sağlayan bir köprü olacaktır." dedi.

Uluslararası Odunpazarı Kültür ve Sanat Festivali 23 Mayıs tarihine kadar, konserler, gösteriler ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.