Coşkun Sabah: Türkçe Olipiyatları'nda jüri üyesi olmak isterim (Özel)

Ünlü sanatçı Coşkun Sabah, 'kültürel birleşim' olarak nitelendirdiği Türkçe Olimpiyatları'na açık destek verdi. Bükreş'te düzenlenen Türk Gecesi'nde n

Ünlü sanatçı Coşkun Sabah, 'kültürel birleşim' olarak nitelendirdiği Türkçe Olimpiyatları'na açık destek verdi. Bükreş'te düzenlenen Türk Gecesi'nde nostaljik şarkılarını seslendiren Sabah, Cihan'ın sorularını cevapladı.

Bu yıl sekizincisi düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları'na açık destek veren ünlü sanatçı olimpiyatları 'kültürel birleşim' olarak niteledi. "Afrikalı bir çocuğun Türkçe okuması, işte kültürel birleşim budur. O çocuk Türk sevdalısıdır artık." diyen Coşkun Sabah, yarışmalarda jüri üyeliği yapmak istediğini ifade etti. Sabah, "Sanırım iki yıl önceydi. Jüri üyesi olarak davet etmişlerdi, ama aynı gün konserim vardı, gidemedim. Yarışmaların birinde jüri olarak bulunmak isterim." şeklinde konuştu.

"ÖTEKİLEŞTİRMEYİ TETİKLEMEDİĞİ SÜRECE AÇILIMI DESTEKLERİM"

Ünlü sanatçı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sanatçılarla bir araya geldiği kahvaltıya davet edilmemesine rağmen hükümetin özellikle TRT 6 ve diğer açılımları candan desteklediğini söyledi. "Hükümetin bu konudaki politikasının çok doğru olduğunu üstüne basa basa söyleyebilirim. Bunun doğru bir şey olduğunu açık yüreklilikle ifade edebilirim. Bu konuda iyi adımlar atılıyor. Bunlar uzlaştırıcı şeyler." diyen Sabah, Kürtçe dahil kaliteli her müziği dinleyeceğini vurguladı.

Türkiye'de herkesin; Türk bayrağı ve Türkiye çatısı altında birleştikten sonra kendi kültürünü yaşamak istemesinden korkulmaması gerektiğini vurgulayan Sabah, "İnsanların 'mağdur oldum' anlayışını üzerinden atması, silkelemesi lazım. Bu hamleler mağduriyet psikolojisinden sıyrılması için iyi hamleler. Mühim olan, bütün bu insanlara Türkiye sevgisi içerisinde, Türk bayrağı sevgisi içerisinde o duyguyu, o heyecanı vererek yetiştirmek." diye konuştu.

Açılım konusundaki endişelerini gizlemeyen Sabah, "Acaba bu açılımlar toplumumuz içerisinde birbirini "ötekileştirme" yönünde olumsuz etki yapar mı? İnsanların aklında olmayan şeyleri akla getirir mi? Bu konuda bazı endişelerim var." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE LİGİ ŞU ANDA LİG OLDU"

Bursaspor'un şampiyonluğunu da değerlendiren ünlü sanatçı Coşkun Sabah, Türkiye ligine renk geldiğini belirterek "Türkiye ligi şu anda lig oldu." tespitini yaptı. "Göreceksiniz Türkiye liginin hem marka değeri hem de heyecan katsayısı yükselecektir." öngörüsünde bulunan Sabah, şunları söyledi: "Bir anket yapılsa Fenerbahçeliler dışında hepsi 'çok sevindim' der. Beşiktaşlısı, Galatasaraylısı, zaten Trabzonspor bu sevincini berabere kalarak sahada deklare etti. Bu çok büyük bir aşama. İnşallah devamı gelir."