Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle Lübnan'da

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, iki günlük ziyaret için geldiği Lübnan'da Başbakan Saad Hariri ile bir araya geldi.

Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle Lübnan'da
Ortadoğu turunun ilk durağı olan Lübnan'a gelen Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konular ve Almanya'nın Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü UNIFIL'deki rolünün ele alındığı bildirildi. Almanya'nın UNIFIL bünyesinde 183 askeri bulunuyor.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Westerwelle, barış ve istikrarın sadece bölgenin çıkarına olmadığını aynı zamanda tüm dünyanın ve Almanya'nın çıkarına olduğunu söyledi. Günümüzdeki çatışmaların global olduğunu ifade eden Westerwelle, Almanya'nın istikrarı destekleyeceğini belirtti.

Westerwelle'nin yarın Cumhurbaşkanı Michel Süleyman ve Dışişleri Bakanı Ali Şami ile görüşerek UNIFIL'deki Alman askerlerini ziyaret etmesi bekleniyor. Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle, Ortadoğu temasları kapsamında Mısır, Ürdün ve Suriye'yi de ziyaret edecek.