'Kasetteki kişiler Baytok ve Baykal değil'

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın avukatları kaset iddialarına ilişkin kriminal bilirkişi ile birlikte açıklama yaptı: 'Kasetteki kişilerin Milletvekili Nesrin Baytok ve Deniz Baykal olmadığı kanaatindeyiz.' Avukatlar ayrıca, ilgili raporu sorumluların yakalanması için savcılığa gönderdi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın avukatları kaset iddialarına ilişkin kriminal bilirkişi ile birlikte açıklama yaptı: "Kasetteki kişilerin Milletvekili Nesrin Baytok ve Deniz Baykal olmadığı kanaatindeyiz." Avukatlar ayrıca, ilgili raporu sorumluların yakalanması için savcılığa gönderdi. Deniz Baykal'ın görevlendirdiği ekip, kaset iddiasıyla ilgili yeni bilgilere ulaştı.

Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz'ın başvurduğu Londra ve Türkiye'de bürosu olan Ulusal Kriminal Büro Direktörü Uğur Kurtulan, "Kasetteki kişiler Milletvekili Nesrin Baytok ve Deniz Baykal olmadığı kanaatindeyiz" dedi.

Kurtulan, "Görüntülerin verici kamerayla alındığını düşünüyoruz. Sayın Baytok'un, Sayın Baykal'la hiçbir ilişkisi olmadığını, bu görüntülerin modifikasyonla değiştirildiği kanaatindeyiz. Montajlanarak oluşturulmuş. Görüntülerdeki kişilerin Baykal ve Baytok olduğunu ispat ve iddia etmek mümkün değildir. İddia edilen bayanın Nesrin Baytok olduğunu da ispat etmek, aynı kuvvetle mümkün değildir" diye konuştu.

Uğur Kurtulan ayrıca, görüntülerin kimin tarafından hazırlandığını henüz bilmenin mümkün olmadığı belirtti.

Deniz Baykal'ın avukatı da, "Kasedin düzmece olduğu bellidir. Baykal onurlu bir davranış göstermiş ve istifa etmiştir. Varan 2 olarak adlandırılan kaset de bundan farklı olmaz" şeklinde konuştu.


CNN Türk