Deniz Baykal'ın avukatı kaset iddialarına ne dedi?

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın avukatı kaset iddialarıyla ilgili raporu sorumluların yakalanması için savcılığa gönderdi. Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz'ın başvurduğu Ulusal Kriminal Bürosu yetkilileri, "Kasetteki kişilerin Milletvekili Nesrin Baytok ve Deniz Baykal olmadığı kanaatindeyiz" dedi.

Deniz Baykal'ın avukatı kaset iddialarına ne dedi?
Ulusal Kriminal Bürosu yöneticisi Uğur Kurtalan açıklama yapıyor:

Sayın Baykal'ın avukatları bizden iddia edilen görüntülerle ilgili kriminal araştırma istedi. Sayın Deniz Baykal'ın sağdan soldan yukardan aşağıdan çekilmiş mayolu fotoğrafları ve Deniz Baykal'la Nesrin Baytok'la meclisteki görüntüleri bir araya getirildi. VE Sayın Baykal ve Nesrin Baytok'la ilişkisi yoktur sonucuna vardık.

İkinci bölümde cinsel temas olduğu iddia edilen erkeğin birinci bölümdeki erkekle alakası yoktur. İkinci bölümdeki erkek zayıf ve daha uzun birisidir. İkinci bölümdeki videoda aşağıdaki bacak adelelerini kurluşumuzun uzmanları değerlendirdiler. Ve burada sayın Deniz Baykal'dan aldığımız fotoğraflarda karşılaştırıldığında uyuşmanın olmadığını gördük.

Ben size hazırlanan rapordan bir iki şey okuyacam. Bu rapor aynı zamanda Cumhuriyet savcılığına verildi.

Görüntüler incelendi ve verici kamera ile kayıt yapılmış, montajlanmış.

İlk odadaki görüntüde sayın Baykal olduğu iddia edilen kişi oldukça rahat görünüyor.

Deniz Baykal olduğu iddia edilen kişi ceketini alıp kamera karşısında giyinmesi bu durumun sanki bilerek kameraya görünmek isteyen bir kişi tarafından yapıldığı izlenimi veriyor.

Nesrin Baytok konusuna gelince, görüntüler bir kaç freymden meydana gelir. Bu görüntülerin bir araya getirilmesi söz konusudur. İddia edilen kadın önce kameranın önünden geçiyor ardından tekrar ön taraftan kameralar önünde geçiyor.

Bizim biyoloji uzmanlarımız tarafından incelenen ikinci oda görüntülerinde o kişinin fizyolojik ölçüsü Nesrin Baytok'a uymuyor. bizim biyolojik uzmanlarımız bu kadının 32-33 yaşlarında uzun boylu olduğunu ortaya koyuyor.

Öte yandan Deniz Baykal'ın pantolon renkleri ve pantolon boyu ölçüleri iki odada da farklı bir boyutta.

Bu görüntülerin kimin tarafından yapıldığını bilmemiz mümkün değildir.

Baykal'ın avukat Muzaffer Yılmaz: Görüntülerde çorap ve kravat renklerinde bir değişiklik söz konusu. Sayın Deniz Baykal, bu görütüler gündeme geldikten sonra montaj ifadesini bullanarak bu görüntülerin gerçek olmadığını ifade etmiştir. Montajın kelime anlamı oluşturulmuş bir şeydir.  (Ensonhaber)

ULUSAL KRİMİNAL BÜRO'NUN KASET AÇIKLAMASI -1 (TIKLAYIN)
ULUSAL KRİMİNAL BÜRO'NUN KASET AÇIKLAMASI -2 (TIKLAYIN)