Datça'da paniğe neden olan balık 'köpek balığı' değil, zargana

Muğla'nın Datça ilçesi kıyılarında görülen balığın Akdeniz zarganası cinsi bir balık türü olduğu bildirildi.

Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakülte

Muğla'nın Datça ilçesi kıyılarında görülen balığın Akdeniz zarganası cinsi bir balık türü olduğu bildirildi.

Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Nuri Tarkan yaptığı açıklamada, Muğla'nın Datça ilçesinde görülen balık cinsinin, köpek balığı olduğuna ilişkin haberin doğruyu yansıtmadığı, görülen balığın ise Akdeniz zarganası cinsi bir balık olduğunu söyledi.

Prof. Tarkan, Muğla'nın Datça ilçesi kıyıların görülen Akdeniz zarganası cinsi balığın, hamsi, caca, sardalye, gümüş balıkları gibi balıkları yemek için kıyılara yaklaştığını kaydetti.

Balığın köpek balığına benzetilmesinin vatandaşları ve turistleri rahatsız edebileceği belirtilerek, bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.