Bp Sızan Petrolün Yüzde 60'ını Topladı Londra

-BP SIZAN PETROLÜN YÜZDE 60'INI TOPLADI LONDRA (A.A) - 20.05.2010 - İNGİLİZ PETROL GRUBU BP, HAFTA SONUNDA YERLEŞTİRİLEN DENİZ ALTI BORU SİSTEMİ SAY

-BP SIZAN PETROLÜN YÜZDE 60'INI TOPLADI 

LONDRA (A.A) - 20.05.2010 - İngiliz petrol grubu BP, hafta sonunda yerleştirilen deniz altı boru sistemi sayesinde Meksika Körfezi'nin tabanından sızmaya devam eden petrolün yüzde 60'ını pompalayarak toplamayı başardığını açıkladı.

BP'den yapılan açıklamada, deniz tabanına yerleştirilen künk sistemi sayesinde toplanan ham petrol miktarının günlük 3 bin varil civarında ve doğal gaz miktarının da günlük yaklaşık 400 bin metre küp olduğu belirtildi.

Kaçağı kapatmak için sıvı ürünler ve başka malzemeler enjekte edilerek yapılacak bir girişim için de hazırlıkların sürdüğünü ve operasyonun gelecek günlerde yapılacağını bildiren BP, şimdiye kadar yüzeyden 187 bin varil ham petrolün toplandığını kaydetti.

BP, sistemin yerleştirilmesinin ardından geçen pazartesi 1000 varil ve salı da 2 bin varil ham petrol pompalandığını açıklamıştı.

Petrol sızıntısından kaynaklanan kirlilik örtüsü, ABD'nin Louisiana kıyısına ulaştı. Sızıntının güçlü okyanus akıntısına kapılan bir bölümünün de Küba'ya ulaşma ihtimali bulunuyor.

20.05.2010 10:44:49