Açılışı Polemik Konusu Olan Derslikler Hizmete Açıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan beldesinde, 80 yaşındaki hayırsever Ayşe Şahin'in kendisi ve merhum eşi Ahmet Şahin adına yaptırdığı açılışı polemik konusu olan 12 derslikli bina törenle açıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan beldesinde, 80 yaşındaki hayırsever Ayşe Şahin'in kendisi ve merhum eşi Ahmet Şahin adına yaptırdığı açılışı polemik konusu olan 12 derslikli bina törenle açıldı.
Gündoğan Nafiz Ilıcak İlköğretim Okulu'nun bahçesine yaptırılan Ayşe-Ahmet Şahin Derslikleri'nin açılışı için düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları gösterisinin ardından öğrenciler adına 7-A sınıfı öğrencisi Cansu Bildir hayırsever Ayşe Şahin'e teşekkür konuşması yaptı, ardından protokol üyeleri konuşma yaptılar.
Öğrencilerin "Ayşe Teyze" diye tezahürat yaptıkları, bin 600 metrekare alana sahip ek derslik binasının açılış törenine Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Bodrum Belediye Başkanvekili Hüseyin Yıldızhan, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi ve diğer bazı belde belediye başkanları, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aydın Kutlu, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, resmi daire ve kurum amirleri, öğrenciler ve belde halkı
katıldı.
Törende, Ayşe Şahin adına konuşan torunu Ezgi Erdoğan'ın eşi Ataman Erdoğan, "Devlet, millet işbirliğinin en güzel örneklerinden birinin gerçekleştirildiğini ve herkesin ortak bir hedef için bir arada olduğunu görmek aile olarak bize büyük mutluluk veriyor" dedi.
Muğla Valisi Ahmet Altıparmak da Ayşe Şahin'e teşekkür belgesi verdi. Açılış kurdelesini Ayşe Şahin ve protokol üyeleri birlikte keserek derslikleri gezdi. Ayşe Şahin, törene katılanlara "Hoşgeldiniz. Buraya geldiğiniz için çok memnun oldum" dedi.
AÇILIŞ POLEMİĞİ
Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, geçen mart ayında yaptığı açıklamada, dersliklerin Ayşe Şahin'in merhum eşi Ahmet Şahin'in vasiyeti olarak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından açılmasını istediğini söylemişti. Bu istek üzerine CHP'liler harekete geçerek yürüttükleri çalışma neticesinde Deniz Baykal'ın dersliklerin açılışına katılacağını kamuoyuna duyurmuştu. Ancak, daha sonra bu programın ertelendiği açıklandı. CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk bir basın toplantısı
düzenleyerek bu konuyla ilgili 'Ben bu okulu Deniz Baykal'a açtırmam' dediği öne sürülen Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan'a yüklenmişti.
Mustafa Özcan'ı eleştiren Başkan Öztürk, düzenlediği basın toplantısında şunları söylemişti: "Rahmetli eşi adına eğitime yüzde yüz destek kampanyası kapsamında 12 derslikli okul yaptıran Ayşe Şahin, yaklaşık 1 milyon TL harcayarak yaptırdıkları okulun açılışını, eşinin vasiyeti üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'nın yapmasını istedi. Bizde okulu yerinde inceledik, valilikle yapmış oldukları protokolü inceledik. Valimizi ve bürokratları da zorda bırakmamak adına, protokolün 2. maddesinde yer alan
'Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecektir' kapsamında devir teslim töreni yapmayı düşündük. Genel başkanımız yoğun programı içerisinde bu törene katılmayı kabul etti. Milli Eğitim Müdürümüze programı anlattık, 26 martta bu töreni yapmak istediğimizi söyledik. Sayın müdürümüz bu törenin 26 marta yetişmeyeceğini söyledi. Biz de, resmi açılış yapmayacağız bize sadece devir teslim töreni yapacağız dedik. Ancak, Milli Eğitim Müdürümüzün 'Ben bu okulu Deniz Baykal'a açtırmam' kararını aşamadık."
AÇILIŞA VALİ KARAR VERİR
Bu arada basın mensuplarının telefonla ulaştığı Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan da, "Açılış töreninin yapılıp yapılmaması benim elimde olan bir şey mi? Buna tek başına ilçe milli eğitim müdürü mü karar verir. 'Deniz Baykal'a açtırmam' iddiası kasten ortaya atılmış bir iddiadır" demişti. Müdür Özcan, bu açılışa valinin karar verdiğini belirterek şöyle konuştu: Her şeyin bir usulü var. Okulların projeleri hem bayındırlık hem de milli eğitim bakanlığından onaylıdır. Resmi açılışın
olmayışının nedeni iskan işlemlerinin bitmemesidir. İdari eksikleri tamamlanmadan açılışa izin verilmiyor. İskan işlemleri devam ediyor. Açılışla ilgili tarihi en kısa sürede netleştireceğiz ve gerekirse gidip Deniz Baykal'ı bizzat ben davet edeceğim."
Derslikleri yaptıran Ayşe Şahin ise okulun önünde oturduğu sandalyede üzüntüsünü dile getirerek 5 sene önce vefat eden eşinin okulun açılışı ile ilgili vasiyetini anlatmıştı. Şahin "Ömrüm bitti. Yakın bir zamanda bu okulu açmam lazım" diye konuşmuştu.
(OU-HO-Y)