Nathalie Cardone'den Filistin halkına destek

İsrail baskılarına maruz kalan Filistin halkına bir destek de Fransız sanatçı ve aktivist Nathalie Cardone'den geldi. Sarayburnu'ndaki İnsani Yardım V

İsrail baskılarına maruz kalan Filistin halkına bir destek de Fransız sanatçı ve aktivist Nathalie Cardone'den geldi. Sarayburnu'ndaki İnsani Yardım Vakfı'na (İHH) ait 'Mavi Marmara' isimli gemiyi ziyaret eden ünlü sanatçı, önümüzdeki günlerde gemi ile birlikte Filistin'e gitmek istediğini ifade etti.

Ziyaret amacıyla Türkiye'ye gelen Nathalie Cardone'nin duraklarından biri de Sarayburnu'ndaki 'Mavi Marmara' isimli gemi oldu. Gemide Filistinli bazı kadınlarla ve İHH yöneticileri ile görüşen ünlü sanatçı ardından basın açıklaması yaptı. İsrail saldırılarını eleştiren sanatçı, "Filistin'deki o kadınlara ve çocuklara şunu söylüyorum, dünya sizi unutmadı. Kimse bizim 9 ayda yaptığımızı 3 saniyede yok edemez. Bütün anneler çocukları için canlarını verirler. Oradaki annelere şunu söylemek istiyorum. Amerika'da Avrupa'da her yerdeki anneler onları düşünüyor. Dünyada çok az ülke bu konuda bir şey yapabiliyor." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Davos çıkışına da atıfta bulunan Nathalie Cardone, "Dünyada çok az ülke bu duruma karşı çıkıyor. Biliyorum ki bir insan çıktı. Davos'ta Şimon Peres'e 'artık yeter' diyebildi, o cesareti gösterdi. Şunu söylemek istiyorum, bu sessizlik korkunç şeylere yer veriyor. Dünyaya sesleniyorum vicdanını kullanarak, İsrail halkının yaşadığının aynısını Gazze'nin yaşadığını söylemek istiyorum. Bu zamanda, bu asırda böyle bir soykırımın yaşanması ve buna herkesin sessiz kalması dayanılmaz bir durumdur. İsrail halkına sesleniyorum. Liderlerini vicdanlarına davet ediyorum. Şuan yapmakta oldukları insanlık ayıbıdır." ifadelerini kullandı.

Gazze'ye gitmek istediğini belirten ünlü sanatçı, "Biliyorum ki Türkiye'den 9 gemi Gazze'ye hareket etmektedir. Giden gemiler son gemiler olsun, oradaki sorunları çözülsün. Oradaki diplomatik bir durum değil. İnsani bir durum. Oradaki acıları dindirmemiz gerekiyor. Eğer kalbiniz varsa bu olaya duyarsız kalamazsınız. Fazla bir şey yapamıyorum. Yapabildiğimi en güzel şekilde yapacağım. Gerekirse bu gemide sizinle gitmek istiyorum. Dünyadaki bütün yardımseverlerin yardımı ile yardımlarımızı ulaştıracağız. Biz halk olarak yapacağımız yardımı engellemesinler. Politikacıların yapamadığını biz yapalım." şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından ünlü sanatçı albümünden 'Hasta Siempre' isimli parçasını canlı performans olarak sergiledi. Ünlü sanatçı daha sonra gemiden ayrıldı.