GESOB Başkanı Kara: Dağ başında çobanlık yapan vatandaşın belindeki tabancayı alırsanız terörü önleyemezsiniz

Giresun Esnaf ve Sanaatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, "Benim kırsalımdaki, mezramdaki çobanlık yapan vatandaşımın belindeki tabanca

Giresun Esnaf ve Sanaatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, "Benim kırsalımdaki, mezramdaki çobanlık yapan vatandaşımın belindeki tabancayı alırsanız terörü önleyemezsiniz." dedi.

Kara, Özel İdare Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen GESOB'un Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 26 Nisan günü Dereli ilçesinin Tamdere Köyü'nde, teröristlerce gerçekleştirilen mayınlı saldırıda bir astsubayın şehit, 2 askerin de yaralandığını hatırlattı. Kara, yiğitler yurdu Giresun'da teröristlerce yapılan eylemlerle rahatsızlık oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Kara, Giresun halkından teröristlerle mücadele etmelerini istedi. 'Giresun'u huzursuz etmeye çalışan kahpe teröristler, kansızlara karşı bir mücadele vermemiz lazım' diyen Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün hayvancılıktan beklentisi olan Kümbet, Tamdere, Bektaş ve Yavuzkemal bölgelerinde (askeri araca yapılan saldırının olduğu bölgeye yakın yerler) büyük sıkıntı yaşanmaktadır. Bu sıkıntı yaşanırken, teröristlerin burada tespit edilmesine yönelik bütün hemşerilerimizin gördükleri yabancıları anında emniyet güçlerine, jandarmaya bildirmeleri boyunlarının borcudur."

Kara, terörle mücadelede devletin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde halka bazı hususlarda hoşgörülü davrandığını, ancak Giresunlulara aynı hoşgörünün sağlanmadığını iddia etti. Kara, bu durumun, bölgede terörle mücadelede halkın desteğini engelleyeceğini iddia ederek, "Bir şeyi de söylemeden yüreğim rahat etmez. Siz, Doğu ve Güneydoğu'da roket atarla gezenlere, kalaşnikof ile gezenlere, her türlü silah ve teçhizatla düğün yapanlara, hoşgörü ve müsamaha gösterirken, 'Aman ha başkaldırmasın' derken, oraya gösterdiğiniz insaniyeti, benim kırsalımdaki, mezramdaki çobanlık yapan vatandaşımın belindeki tabancayı alırsanız terörü önleyemezsiniz. Ey devleti yönetenler, bizim boynumuz kıldan ince. Biz isyan için, başkaldırı için ifade kullanmıyoruz. Biz yüreklerimizdeki acının bitmesi için size yardımcı olmak için söylemlerimizi, ifadelerimizi adam gibi kullanıyoruz. Biraz hoşgörü de Karadenizli'ye gösterin. Nedir bu ? 15 kilometrede bir radar. Yaktınız canımızı artık. Biraz hoşgörü istiyoruz. Bizim üzerimize fazla gelmeyiniz. Devletin yanındayız biz. Devletin karşısında değiliz. Ama bu insanlar ses çıkarmıyor diye de bu kadar sıkmanın da bir anlamı var mı ? Daha sonra siz nasıl istihbarat alacaksınız vatandaştan." diye konuştu.

Giresun halkının asker ve polisinin yanında olduğunu kaydeden Kara, gerektiğinde kendisinin de terörle mücadeleye katılabileceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Zaman, çekişme zamanı değil. Zaman, asker ve polisimizin yanında daha fazla olma zamanı. Biz el birliği içerisinde, bugüne kadar hiçbir şey olmamış gibi, bundan sonra gerek duyulması halinde terör avına ben gitmeye hazırım. İnanıyorum ki buradaki herkes de gidecektir. Polisin, askerin gözün arkada kalmasın. Biz şehitlik yemini etmiş bir milletiz. Biz yanınızdayız. Sizin yetimlerimizin babası, annesi biziz. Giresun el birliği size sahip çıkacaktır."

KARA, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Öte yandan, GESOB'un yapılan Olağan Genel Kurulu'nda Ali Kara, tekrar birlik başkanlığına seçildi. 244 delegeden 210'unun oy kullandığı genel kurulda, Ali Kara yeniden GESOB Başkanı seçildi.

Kara başkanlığındaki GESON Yönetim Kurulu'nda şu isimler yeralıyor: "Namık Kemal Altunbaş, Nurettin Emanet, Muhsin Aydın, Mustafa Kablan, İbrahim Çeltik ve Hüseyin Regaib Aksoy."