Rize Belediye Başkanı Bakırcı, meteorolojiyi dinlemedi denize girdi

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan sağanak yağış uyarılarına aldırmayarak denize girdi.

Bakırcı, beraberin

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan sağanak yağış uyarılarına aldırmayarak denize girdi.

Bakırcı, beraberindeki İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Yılmaz, Karadeniz Sualtı Sporları Kulübü Başkanı Burak Çakıroğlu ile merkeze bağlı Çiftekavak mevkii sahilinden denize girerek bir süre yüzdü. Havanın soğuk, yağışlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşayan Bakırcı, yaklaşık yarım saat yüzdükten sonra kıyıya çıktı.

Kıyıda gazetecilere açıklama yapan Bakırcı, her yıl 19 Mayıs tarihinde denize girdiğini söyledi. Geçtiğimiz hafta sonu Ovit Kar Şenliği'nde kayak yaptıklarını, bu gün de denizde olduklarını belirten Bakırcı, "Türkiye'de yaşayan insanlarımızın bu bölgeyi tanımasını arzu ediyorum. Ben de bir Karadenizli olarak bu denizden istifade eden birisiyim. Çok rahat bu denize girilebilir. Ama bölgemiz yağmurlu bir bölge olduğundan yağmurda denize girdik. Suyun içerisinde zaten yağmuru hissetmiyorsun. Biz serinlemek amacından ziyade sportif amaçlı bunu gerçekleştirdik. Deniz sıcaklığı 18 derece. Uzmanların söylediği gibi vücut sıcaklığının yarısı kadar bir suda çok rahatlıkla yüzülebilir.'' diye konuştu.

Meteoroloji Müdürlüğü'nün sağanak yağış uyarısı yaptığını ifade eden Bakırcı, ''Herhangi bir sıkıntı şu ana kadar yok. Biz de yağmur yağmasına rağmen güvenli alanda yüzüyoruz.'' dedi.