Fenerbahçe Kulübü'nün Basın Toplantısı...(5)

-FENERBAHÇE KULÜBÜ'NÜN BASIN TOPLANTISI...(5) -FENERBAHÇE KULÜBÜ BAŞKANI AZİZ YILDIRIM: 'SAYIN MELİH GÖKÇEK ARTIK KARAR VERMELİ YA SİYASETE DEVAM ETM-

-FENERBAHÇE KULÜBÜ'NÜN BASIN TOPLANTISI...(5)

-FENERBAHÇE KULÜBÜ BAŞKANI AZİZ YILDIRIM:

'SAYIN MELİH GÖKÇEK ARTIK KARAR VERMELİ YA SİYASETE

DEVAM ETMELİ YA DA SPOR ADAMI OLMALI. İKİSİNİ BİRDEN

YÜRÜTMEYE KALKARSA İNANARAK SÖYLÜYORUM, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM 

TÜRKİYE'DE SPOR ÇOK KÖTÜ YERLERE GİDECEKTİR'

-'ÖNCE CAN SONRA CANAN DİYEN SAYIN MELİH GÖKÇEK

'BURSASPOR ŞAMPİYON OLSUN' DİYEBİLMEKTEDİR'

-'BENİ EN ÇOK ÜZEN, FENERBAHÇE'NİN DİĞER KULÜPLERDEN

AYRILMASI 'FENERBAHÇE VE DİĞERLERİ' DURUMUNA GELMESİDİR'

-'BİZ ŞAMPİYON OLURUZ KORKUSUYLA, BÜTÜN LİGİ

HER ŞEYİYLE ŞAİBE HALİNE GETİRDİLER'

(GÖRÜNTÜLÜ-FOTOĞRAFLI)

İSTANBUL (A.A) - 19.05.2010 - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ankaragücü ile yaptıkları maç öncesi açıklamaları nedeniyle, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e seslenerek, 'Sayın Melih Gökçek artık karar vermeli. Ya siyasete devam etmeli ya da spor adamı olmalı. İkisini birden yürütmeye kalkarsa inanarak söylüyorum, önümüzdeki dönem Türkiye'de spor çok kötü yerlere gidecektir' dedi.

Yıldırım, Fenerbahçe Burnu'ndaki Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e eleştirilerde bulundu.

Gökçek'in, Ankaragücü Kulübü Başkanı olan oğluna rahatlık vermediğini savunan Yıldırım, şunları kaydetti:

'Sayın Melih Gökçek artık karar vermeli. Ya siyasete devam etmeli ya da spor adamı olmalı. İkisini birden yürütmeye kalkarsa inanarak söylüyorum, önümüzdeki dönem Türkiye'de spor çok kötü yerlere gidecektir. Bu konuda karar aşamasına geldiğini bilmelidir. Çünkü kendi oğlunu başkan yaptığı bir yerde, ona rahatlık vermeli, o başkan, başkanlık yapabilmeli. Hiçbir sıfatı olmadan işine geldiği zaman Ankaragücü veya Ankaraspor'u koruyan, işine gelmediği zaman benim ilgim yok, idareciler bilir safsatasını ortadan kaldırmalıdır artık. 

Bizim kanunumuzda belediyeler gelirlerini kulüplere aktaramazlar. Bugün Ankaragücü ve Ankaraspor, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gelirleriyle yaşamaktadır veya yaşatılmaya çalışılmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a sesleniyorum, rica ediyorum, İstanbul'da yapılan hafriyat dökme işlerini Fenerbahçe Spor Kulübü olarak ihaleye girip almaya hazırız, bize verilmesini istiyoruz.'

Siyaset ve sporun birbirinden ayrılması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, 'Sayın Gökçek hem Fenerbahçeliyim diyecek, ismini eski futbolcumuz Melih Kotanca'dan alacak. Sonra da diyecek ki 'önce can sonra canan ama Bursa şampiyon olsun'. Böyle Fenerbahçelilik olmaz. Daha çok şeyler söyleyeceğiz. Zamanı geldiğinde bu konuyla ilgili söyleyeceğiz. Sporu ve siyaseti ayırmalı birbirine karıştırmamalıyız' diye konuştu.

-'FENERBAHÇE AYRILMIŞTIR, DİĞERLERİ HALİNE GELMİŞTİR'-

Kendilerini üzen en önemli şeyin, Fenerbahçe'nin diğer kulüplerden ayrılarak, 'Fenerbahçe ve diğerleri' haline gelmesi olduğunu kaydeden Yıldırım, şampiyon olamayan ve kendi menfaatleri doğrultusunda ligin gitmesini sağlayamayanların Fenerbahçe düşmanı olduğunu kaydetti.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

'Her yerde Fenerbahçe'nin aleyhinde yazılar veya söylemler duymuşuzdur. Bunu söyleyenlerin Fenerbahçeli olması da acıdır. 'Önce can sonra canan' diyen Sayın Melih Gökçek, 'Bursaspor şampiyon olsun' diyebilmektedir. Buradaki can ve canandaki Bursaspor'un yerinin ne olduğunu anlayamıyorum. Sayın Melih gökçek siyaset adamıdır. Kanunlarımıza göre belediye başkanları sporun içinde olamazlar. Hangi sıfatla çıkıp televizyonlara yorumlar yapabilmektedir. Ankaragücü futbolcusuna birisi telefon etti ve şu rakamda para teklif etti diyebilmektedir. Acaba bunu kendileri mi yaptırdı, soruyorum. Amigoya birisinin telefon ettiğini kaleciye 100 milyar gibi bir rakam söylendiğini bundan dolayı da bizi suçladığını televizyon konuşmasındaki görüntülü resimlerinde gördük. Peki bu amigo bizden kimle konuşmuş. Kiminle muhatap olmuş. Suç duyurusunu telefonla ilgili yapıyorsunuz da amigoyla ilgili niye müracaat etmiyorsunuz. Biz bu amigoyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yapacağız. Biz şampiyon oluruz korkusuyla bütün ligi her şeyiyle şaibe haline getirdiler.'

Hakemlere kızdıkları ancak bu hataları yetenek ve eğitim eksiklikleri nedeniyle yaptıklarını anlatan Yıldırım, 'Hakemlerin bazılarının  yeteneksiz olduğunu düşündüğümüzü ifade ettik. Buna hep beraber çözüm bulunmalıdır ama hiçbir zaman 'bu hakem bunu bilerek yapıyor' demedik. Yetenekten eğitimden bahsettik' diye konuştu.

-NOTLAR-

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici Şekip Mosturoğlu'nun açıklamalarını, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de takip etti.

Basın toplantısına medya mensupları büyük ilgi gösterirken, televizyonlar canlı yayınlarla toplantıyı aktardı. 20'nin üzerinde kamera ve çok sayıda foto muhabiri toplantıyı görüntüledi.

Basın toplantısı sırasında Faruk Ilgaz Tesisleri önünde polisin güvenlik önlemi alması dikkat çekti.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Aykut Kocaman'ın yanı sıra bazı yöneticiler de toplantıda yer almadı.

(SÜRECEK)

(SEL-TAŞ-MTE)

19.05.2010 13:47:07