Erciş'te Hemşireler Haftası Kutlamaları

Van'ın Erciş ilçesinde 'Hemşireler Haftası' düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Erciş'te Hemşireler Haftası Kutlamaları
  Erciş Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından şeker fabrikası yemekhanesinde bir moral gecesi düzenlendi . Geceye katılan hemşireler aileleri ile eğlendiler . Gecede bir konuşma yapan Erciş Devlet Hastanesi Başhekimi Op . Dr . Laçin Habibi , hemşirecilik mesleğinin kutsallığına vurgu yaptı . Hemşireliğini özveri , sabır , hoşgörü kavramlarını da içinde bulunduran zor bir meslek olduğunu anlatan Op . Dr . Habibi , " Hemşirelik , diğer mesleklerde olduğu gibi toplumsal ihtiyaçlardan doğan , insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir . Ekip çalışmasını bilen , el beceri olan , hızlı çalışan hünerli eller ister . Temelinde sevgi ve saygı yatar . Hemşire din , dil , ırk ayrımı gözetmeksizin , bireye sağlığını kazandırmak için çalışır . Bu yönü düşünüldüğünde hemşirelerin hem eğitim açısından hem de psikolojik , sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gereken bir meslek gurubu olduğu ortaya çıkmaktadır " dedi .
Erciş Devlet Hastanesi Başhemşiresi Nevin Köklü ise yaptığı konuşmada , hemşirecilik mesleğinin temelinde sevgi , şefkat , bilgi ve becerinin bulunduğunu belirterek , ilçede meslektaşlarının sorumluluk bilinciyle vazifelerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini söyledi .
Yapılan konuşmaların ardından meslekte on yılını dolduran hemşirelere Erciş Devlet Hastanesi Başhekimliği adına teşekkür belgeleri verildi . Daha sonra müzik eşliğinde yemek yiyen hemşireler , aileleri ile birlikte gecenin geç saatlerine kadar eğlenerek stres attı .