Turistik bölgelerde dilenci operasyonu başlatıldı

Fethiye Belediyesi zabıta ekipleri, turizm sezonunun başlaması ile özellikle turistlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde dilenci operasyonlarını sıkl

  Fethiye Belediyesi zabıta ekipleri , turizm sezonunun başlaması ile özellikle turistlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde dilenci operasyonlarını sıklaştırdı .

Fethiye Belediyesi zabıta ekipleri , şehir dışından gelerek Muğla ' nın Fethiye ilçesindeki turistik mekanlara dadanan dilencilere geçit vermiyor . Zabıta ekipleri turistlerin yoğun olarak bulunduğu kordon ve Salı Pazarı ' nda çalışma başlattı . Ekipler tarafından gerçekleştirilen dilenci operasyonunda 6 dilenci yakalandı . Yakalanan dilencilere kabahatler kanunu çerçevesinde para cezası uygulanarak , şehir dışına gönderildi .

Konu hakkında açıklama yapan Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürü Halime Ok , insanların duygularıyla oynayan dilencilere geçit vermeyeceklerini söyledi . Turizm sezonunun başladığını ve Fethiye ' ye yerli yabancı turistlerin gelmeye başladığını hatırlatan Ok , " Fethiye ' nin imajına zarar veren dilencilere yönelik affımız olmayacak . Yalnız Fethiyeliler ' den de bu duygu sömürüsüne prim vermemelerini istiyoruz . İlçemizde dilenciliğin önüne geçilmesi için bize yardımcı olmaları gerekir . " dedi .