Kocaeli Kitap Fuarı'nı üç günde 50 bin kişi ziyaret etti

Kocaeli'nde çok sayıda yayınevinin yer aldığı 2. Kocaeli Kitap Fuarı'na ilk 3 günde 50 bine yakın kitapsever ziyaret etti.

"Kâğıttan Dünyaların Keş

Kocaeli'nde çok sayıda yayınevinin yer aldığı 2. Kocaeli Kitap Fuarı'na ilk 3 günde 50 bine yakın kitapsever ziyaret etti.

"Kâğıttan Dünyaların Keşfi" sloganıyla ikincisi geçekleştirilen fuara çocuklar da yoğun ilgi gösteriyor. Bu yıl fuarda çocuk kitapları satışı yapan stantların çokluğu sebebiyle çocuklar kitap seçmekte zorlanıyor. Yayınevleri de çocuklara büyük oranda indirim uygularken liseli öğrenciler de gençlik kitaplarına ilgi gösteriyor.

Bu yıl ikinci gerçekleşmesine rağmen ilk 3 günde 48 bin ziyaretçinin fuara gelmesinden yayınevleri de memnun oldu. Böyle bir ilgiyi beklemediklerini itiraf eden yayınevleri, önümüzdeki yıllarda da Kocaeli'ne gelerek fuardaki yerlerini alacaklarını vurguladı. Bu sene 2. Kocaeli Kitap Fuarı'na yaklaşık 200 bin kitapseverin katılması bekleniyor. 150 yayınevinin katıldığı fuar TÜYAP'ın İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirdiği fuarların ardından en büyük üçüncü fuar olma özelliğini taşıyor.

Öte yandan fuar etkinleri kapsamında yarın saat 12.00–14.00 arasında yapılacak panelde "Kocaeli Kültür Yayınları" konusu ele alınacak. Panele Prof. Dr. Yavuz Taşkıran, Prof. Dr. Enver Konukçu, Erdoğan Özdemir ve Şennur Kaya konuşmacı olarak katılacak.