Elmalı'da başarılı öğrenciler Çanakkale gezisiyle ödüllendirdi

Antalya'nın Elmalı ilçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı, ilçede başarılı olan ve ekonomik durumu iyi olmayan öğrencileri Çanakkale gezisiyle ödüll

Antalya'nın Elmalı ilçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı, ilçede başarılı olan ve ekonomik durumu iyi olmayan öğrencileri Çanakkale gezisiyle ödüllendirdi.

Sponsorluğunu Kaymakamlık ve Belediye'nin yaptığı geziye 40 öğrenci katıldı. Üç gün süren gezide, öğrenciler şehitliklerde dua ederken Çanakkale Abidesi'ni ziyaret edip müzelerde incelemelerde bulundu.

Geziyi tamamlayan öğrenciler Elmalıya döndü. Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, "Kaymakamlığımız ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Elmalı'nın Gülen Yüzleri' projesi kapsamında, ilçemizin liselerinde öğrenim gören yetim, öksüz, anne babası ayrı ,maddi durumu zayıf ve aynı zamanda başarılı olan lise öğrencilerine yönelik böyle bir gezi düzenlendi. Eğitimde ödül sisteminin başarıyı arttırdığı bir gerçek. Bizde bu bağlamda hem öğrencilere kültür hizmeti sunmak hem de onları ödüllendirmek için Çanakkale Gezisi düzenledik." diye konuştu.

Böyle tarihi bir organizasyona sponsor olmaktan mutlu olduklarını belirten Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş da, "Bu öğrencilerin dönem sonunda, yılın yorgunluğunu atmaları, aynı zamanda sınavlar öncesi moral kazanmaları, hayatları boyunca gezme ve görme imkanı bulamayacakları tarihi değeri olan atalarımızın ve şehitlerimizin yattığı bu kutsal yerleri gezip, görmelerine vesile olmak bizi mutlu etti. Belediye olarak bu tür kültür faaliyetlerinin hep yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Geziye katılan öğrencilerden Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Çifci, şunları ifade etti: "Gezide çok duygulu anlar yaşadık. Atalarımız bizim için büyük fedakarlıklar yapmış. Bizlerde bundan sonraki hayatımızı tanzim ederken daha dikkatli olmaya karara verdik. Kaymakamlık ve belediyemize böyle güzel bir gezi düzenledikleri için teşekkür ediyorum."