Bakan Günay, Sanat Sokağı'nı gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Altındağ Belediyesi'nin Hacettepe Üniversitesi'nin işbirliği ile gerçekleştirdiği Sanat Sokağı Projesi'nin inş

  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , Altındağ Belediyesi ' nin Hacettepe Üniversitesi ' nin işbirliği ile gerçekleştirdiği Sanat Sokağı Projesi ' nin inşaat alanını gezdi .

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleştirilen toplantının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Uğur Erdener , Hamamönü bölgesine geçti .

Başkan Veysel Tiryaki , Kültür Bakanı Günay ve Rektör Erdener ' i Hamamönü sokaklarında elektrikli faytonla gezdirdi . Ardından da " Sanat Sokağı Projesi " nin yürütüldüğü proje alanına geçildi .

İnşaat alanında incelemelerde bulunan Bakan Günay , Altındağ Belediyesi ' nin bu alanda Türkiye ' ye yakışan bir doku yenilemesi yaptığına dikkat çekerek , yürütülen restorasyon çalışmalarının başka kentlere de örnek olmasını diledi .

Bakan Günay ve Rektör Erdener ' e projeye katkılarından ötürü teşekkür eden Başkan Tiryaki ise , " Arsası Hacettepe Üniversitesi ' ne ait olan bu bölgede yaptığımız protokol gereğince 22 tarihi Ankara Evi ' nin inşaatını sürdürüyoruz . Ağustos ayına kadar inşaatın tamamlanması hedefleniyor . Bu alan tamamen kaybolmaya yüz tutmuş el sanatları ile uğraşan sanatçılarımıza tahsis edilecek . Hem atölye hem satış ve sergi alanı olarak kullanılacak bu mekânın , Ankara ' nın kültür sanat hayatına önemli bir katkı sağlayacağı kanaatindeyim . " dedi .

Sanat Sokağı ' nın ardından Sarıkadı Sokak ' ta bulunan ve daha önceki günlerde açılışı yapılan Altındağ Belediyesi El Ürünleri Pazarı ' nı da ziyaret eden Bakan Günay , Başkan Tiryaki ve Rektör Erdener ' le bu alanda satış yapan Altındağlı kadınlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi .